Trabzon altın setine büyük ilgi

Altın takılarıyla meşhur olan Şanlıurfalı kadınlar, altın ve takılara büyük ilgi gösteriyor. Kadınlar ve yeni evlenecek olan genç kızların tercih ettiği altınlar, özel isteğe göre atölyelerde el emeği göz nuruyla büyük bir titizlikle hazırlanıyor. Piyasa

Trabzon altın setine büyük ilgi
Altın takılarıyla meşhur olan Şanlıurfalı kadınlar, altın ve takılara büyük ilgi gösteriyor. Kadınlar ve yeni evlenecek olan genç kızların tercih ettiği altınlar, özel isteğe göre atölyelerde el emeği göz nuruyla büyük bir titizlikle hazırlanıyor. Piyasa değeri gramına göre 3 bin ile 5 bin TL arasında değişen takılar, son yıllarda Şanlıurfa'da en çok tercih edilen takı olduğu kaydedildi. Yeni evli ve ev gezmelerinde altın takılarını kullanan Şanlıurfalı bayanlar, oldukça dikkat çekiyor. Genelde akıtma, kordan, gerdanlık, halhal, altın kemer, frenk bağı ve altın taç ile Şanlıurfa'ya özgü has takılarını kullanan kadınlar, bu takıları sayesinde kendi aşiretlerinin gücünü temsil ettiği gibi güzelliklerini sergiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler