Torba yasasına Trabzon'dan tepki

Bir grup sendika üyesinin katılımıyla AK Parti Trabzon İl Başkanlığı önünde basın açıklaması yapan Gülay, hükümetin kamu emekçilerine yönelik uygulamalarını eleştirdi. Hükümet tarafından bazı kurumlarda performans sisteminin hayata geçirildiğini ve bu dur

Torba yasasına Trabzon'dan tepki

Bir grup sendika üyesinin katılımıyla AK Parti Trabzon İl Başkanlığı önünde basın açıklaması yapan Gülay, hükümetin kamu emekçilerine yönelik uygulamalarını eleştirdi. Hükümet tarafından bazı kurumlarda performans sisteminin hayata geçirildiğini ve bu durumun kamu alanına ve kamu emekçilerine son darbe indirilmek istendiğini savunan Gülay, 'Kamuoyunda torba yasası olarak bilinen yasa tasarısının önemli amaçlarından biri de kamu emekçilerinin iş güvencesini ellerinden almanın önünü açmak ve kamuda esnek çalışmayı yaygınlaştırmaktır. Hükümetin haziran ayı içerisinde gündeme getirdiği 657 sayılı yasada değişiklik öngören düzenleme son anda torba yasaya aktarılarak ve hızla meclisten geçirilerek emekçilerin tepkileri minimalize edilmektedir' dedi.

Gülay, yapılmak istenen değişiklikle özel sektörden yöneticilerin, kamu kesiminde üst düzey bürokrat olarak atanabilmesinin önünün açıldığını iddia ederek, 'Bu bürokratlar eliyle kamu alanı tamamen siyasallaşacak ve iktidar partisi anlayışında olmayanlar için görevde yükselme bir hayalden ibaret olacaktır' diye konuştu.

Yasa tasarısı ile sicil sisteminin de ortadan kaldırılmakta olduğunu ileri süren Gülay, şunları kaydetti:

'Mevcut sicil sistemi de sorunlu olmakla birlikte bu düzenleme ile AK Parti memuru oluşturulmak istenmektedir. Sicilin yerini neyin aldığı bile belli değil. Belirsizlik disiplin hükümleri ve performans sistemiyle kapatılmak istenmektedir. Yine bu tasarı ile liyakat ve kariyere dayalı memurluk sistemi kökten değiştirilerek daha çok Amerika'da uygulanan ve piyasa odaklı uzmanlık sistemi getirilmek istenmektedir. Tasarının yasallaşması durumunda çalışma süreleri keyfi olarak uzatılabilecek ve 'görev yerlerine bağlı kalmaksızın' çalıştırılabileceklerdir. Hükümet diğer yıkım yasalarında olduğu gibi bu düzenlemenin gerekçesini de reform olarak adlandırmaktadır. KESK, tasarının yasalaşmaması için gerekli mücadelesini yapacaktır.'

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler