Tolga Zengin taraftara güveniyor

A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, yarın karşılaşacakları Estonya'yı da yakından incelediklerini ve bu maçtan 3 puanla ayrılmayı hedeflediklerini söyledi. Avcı, milli takımdaki bütün oyuncuların değerli olduğunu Selçuk İnan’ın da zamanı gelince

Tolga Zengin taraftara güveniyor

A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, yarın karşılaşacakları Estonya'yı da yakından incelediklerini ve bu maçtan 3 puanla ayrılmayı hedeflediklerini söyledi. Avcı, milli takımdaki bütün oyuncuların değerli olduğunu Selçuk İnan’ın da zamanı gelince forma giyeceğini belirtti.

 
Estonya maçı öncesinde Swissotel The Bopshorus'da düzenlenen basın toplantısına milli kaleci Tolga Zengin ile birlikte katılan Abdullah Avcı, "Yarınki karşılaşma, bu yılın kendi sahamızdaki ilk resmi maçı olacak. Bunun için çok heyecanlıyız. Bu maç aynı zamanda benim de ülkemizdeki ilk resmi maçım olacak. Birçok ilkin gerçekleşeceği bu maçta; 50 bin taraftarın Şükrü Saracoğlu tribünlerini doldurarak bizi yürekten, var güçleri ile desteklemelerini özellikle rica ediyorum" diye konuştu.


Taraftarlardan milli maçlara sadece milli takım forması ya da en azından kırmızı-beyaz giyinerek gelmelerini beklediklerini vurgulayan Avcı, "Yarınki maçta sadece kırmızı-beyaz renklerin hakim olduğu tribünler göreceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.
Toplantıda, geçtiğimiz Cuma günü oynanan Hollanda maçının genel analizini de yapan Abdullah Avcı, şöyle konuştu:


"Açıkçası Hollanda maçının büyük bölümü, aylardır sürdürdüğümüz hazırlıkların paralelinde; aşağı yukarı beklediğimiz ve de istediğimiz gibi geçti. Tabiki skor en önemlisi, ama bu tip 13 aylık ve de 10 maçlık periyotlarda oynanan yapıcı oyun da bazen skor kadar önemlidir. En az rakip kadar, belki rakipten fazla pozisyona girdik. Rakibimize kendi sahasında baskı uyguladık. Oyunun her anında ve maçın sonuna kadar oyunun içinde olduk. Tabiki skor önemli, bunu almak istiyorduk. Skoru alamadık. Bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. Oynanan oyun, teknik ekip olarak bizleri memnun etti. Grupta liderlik için mücadele edeceğimiz Hollanda ile deplasmanda yüzde 50 yüzde 50 topla oynama oranına sahip olmak, 5-6 önemli gol pozisyonuna girmiş olmak, kalan 9 maç için çok önemli veriler."

"MİLLİ TAKIM'DAKİ TÜM OYUNCULAR EN DEĞERLİ OYUNCULAR"
Milli takımdaki tüm oyuncuların en değerli oyuncular olduğunun altını çizen Avcı, "Bu takım iyi bir takım, daha da iyi olacak. Modern futbolun gerektiği çalışmaları yapıyor, eksiklikleri derin analizler ve çok çalışarak gideriyoruz. Bütün oyuncularımız bizim için en değerli oyunculardır. Hollanda'da Huntelaar Almanya liginin gol kralı. Milli takımında oynamıyor. Dirk Kuyt Türkiye'nin en değerli oyuncusu, oynamıyor. Selçuk da bizim en değerli oyuncumuz. O da takımın önemli bireylerinden biri. Zamanı geldiğinde oynayacak. Ben Hollanda maçından önce ekibimle beraber takımı oluştururken, gazete başlıklarını tahmin etmiyordum. Yarın da ne konuşulacağını bilmiyorum. Bizim için ne gerekiyorsa o planı yapıyoruz. Yarından sonra ne konuşulacağına basın mensupları karar verir. Bazen teknik direktör kazanılan bir maçtan sonra bile rahatsızlık duyabilir. Maçtan sonra Van Gaal'in bize söyledikleri de önemliydi. Doğru işler yaptık. Bir kişi üzerinden milli takımı konuşmamızın bu gruba yanlış mesajlar vereceğini düşünüyorum. Her türlü eleştiriye açığız. Tercihler konusunda ben ve ekibim sorumludur. En sağlıklı kararı verdiğimize inanıyorum” dedi.


Eski kuvvetinde olmadığı iddia edilen Hollanda'nın ilk 18'ine bakmanın bile ne kadar önemli isimlere sahip olduklarının göstergesi olduğunu kaydeden Avcı, "Almanya Ligi'nin gol kralı ile Spor Toto Süper Lig'imizin en değerli yabancı oyuncusunun ilk 11'de yer alamadığı bir takıma, 'güçlü değil demek' çok da gerçekçi değil. Alan savunmasına da devam edeceğiz. Hollanda maçında alan savunmasından yediğimiz gol, bu sistemde yediğimiz ilk goldü" şeklinde konuştu.
Tecrübeli bir takıma karşı oynayan ilk 11'imizdeki 6 oyuncunun yeni, takımın yaş ortalamasının ise 25 olduğunun unutulmaması gerektiğini belirten Avcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:


"Bende ve takımımda, yarınki maçla ilgili en ufak bir moral bozukluğu ya da konsantrasyon eksikliği söz konusu değil. Hollanda karşısına nasıl hazırlandıysak, Estonya'ya maçı için de aynı bilimsel çalışmaları yapıyoruz. Bizim için kilit nokta oyun disiplini. Sadece bu maça değil, 2 maçlık programa göre çalıştık.
İzleme Komitesi'nin raporlarını da inceledik. Aynı takımı komiteden hep aynı teknik adam izledi. 2012 Avrupa Şampiyonası için play-off oynama hakkı elde eden bir Estonya ile oynayacağız. Kuvvetli yönlerini ve zayıf yönlerini çalışıyoruz. Artık tahta, tebeşir dönemi kapandı. Bu seride geri kalmamak için mutlak 3 puan alacağız."

TOLGA ZENGİN: "TARAFTAR DESTEĞİ İLE GÜLEN BİZ OLACAĞIZ"
Milli kaleci Tolga Zengin ise, Hollanda maçında iyi oynadıklarını, ancak istedikleri sonucu elde edemediklerini ifade ederek, "İnşallah Estonya maçıyla birlikte 3 puanı alırız ve gruptaki yolumuza devam ederiz. Zor bir maç olacak. Kağıt üzerinde kolay bir rakip gibi görünse de, futbol sahada oynanıyor. Oynamadan hiçbir maçın garantisi yok. İnşallah yarın iyi bir başlangıç yaparız. Taraftarımızın desteğiyle ilk galibiyetimizi alıp yolumuza devam ederiz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler