TMO'da Fındık Alımı Başlıyor

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), bu yılki fındık alımına başlıyor. Ofis, bugünden itibaren, fındık satmak isteyen üreticilere randevu vermeye başladı.Üreticiler, verilen randevu tarihinde fındıklarını Ofis'e teslim ederek, fındık bedelinin yarısını hemen, y

TMO'da Fındık Alımı Başlıyor

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), bu yılki fındık alımına başlıyor. Ofis, bugünden itibaren, fındık satmak isteyen üreticilere randevu vermeye başladı.

Üreticiler, verilen randevu tarihinde fındıklarını Ofis'e teslim ederek, fındık bedelinin yarısını hemen, yarısını da 15 gün içinde alabilecek.

TMO Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kemaloğlu, fındıkta rekoltenin geçen yıla göre düşük olduğuna dikkati çekerek, üreticilere, fiyat artışlarından yararlanmaları için, ürünlerini geç satmaları tavsiyesinde bulundu.

Bu yılki fındık alım politikasını belirleyen TMO, üreticileri de bilgilendirmek amacıyla bir broşür hazırladı. Broşürde yer alan bilgilere göre, Ofis'in alım yerlerinde, bugünden itibaren üreticilere alım için randevu verilmeye başlanıyor. Fındık teslimi için, her üreticiye en fazla 3 randevu verilecek. Bir üreticiden, çiftçi kayıt sisteminde (ÇKS) belirtilen alana göre tahmini üretim miktarından fazla ürün alınmayacak. Randevu listeleri günlük olarak alım merkezlerine asılacak.

Broşürde yer verilen bilgiye göre, üreticilerin, randevu almaya, sadece banka kartı ile gitmeleri yeterli olacak.

Üreticiler, üretim yaptıkları ilçelere göre randevu alacaklar, üretim yerlerine göre belirlenen randevu merkezi dışında başka bir merkezde randevu verilmeyecek.
TMO, bu sezon, yüzde 50 randımanlı Giresun kalite fındık için 5,15 YTL, levant kalite fındık için 5 YTL ve sivri fındık için 4,75 YTL başlangıç alım fiyatı belirlemişti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi