THY Çalışanlarından Greve Evet

Türk Hava Yolları çalışanlarının 4 gündür sürdürdüğü grev oylaması sona erdi. Oylama sonucunda THY çalışanları greve 'evet' kararı aldı.THY A.O'da grev oylamasında 9 bin 570 çalışanın oy kullandığı, 5 bin 15 greve "evet", 4 bin 555 'hayır' oyunun çıktığı

THY Çalışanlarından Greve Evet

Türk Hava Yolları çalışanlarının 4 gündür sürdürdüğü grev oylaması sona erdi. Oylama sonucunda THY çalışanları greve 'evet' kararı aldı.

THY A.O'da grev oylamasında 9 bin 570 çalışanın oy kullandığı, 5 bin 15 greve "evet", 4 bin 555 'hayır' oyunun çıktığı kaydedildi.

Teknik A.Ş'de de greve 'hayır' kararı için gerekli oya ulaşılamadığı, 'evet' oylarının çoğunlukta olduğu bildirildi.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin “THY A.O'da greve 'hayır' çıkabilmesi için 5 bin 100 adet oya ihtiyaç vardı. Bu oya ulaşılamamıştır. 'Hayır' oyları 4 bin 600 civarında kalmıştır. Teknik A.Ş'de de benzer bir durum söz konusudur. Tabii bu demokratik bir sürecin işlemesidir. Sonuçları bir realite olarak aldık, not ettik" açıklamasını yaptı.Oylamada sandık başına gitmeyen personelin oyları da, 'evet' yerine geçti.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, "Şu andan itibaren sorumluluk sendika yönetimindedir. Biz masaya koyduğumuz teklifin arkasındayız. Onun dışında bizim başkaca bir planımız yok" dedi.

Tarafların uzlaşma süreci açık kalmak koşuluyla, sendika 6 iş günü önceden işverene haber vermek şartıyla greve gidebilecek. Böyle bir durumda THY yönetimi lokavta gideceğini açıklamıştı.

THY'de 10 bin 120, THY Teknik A.Ş'de ise 2 bin 550 personelin oy kullanma hakkı bulunduğu grev oylamasında, çalışanlar sandıkta 'evet' anlamında mavi, 'hayır' anlamına da beyaz pusulaya mühürlerini basarak tercihlerini belirlediler.

Hava-İş Sendikası, Türk Hava Yolları yönetiminden ilk 6 ay için yüzde 23.9, sonraki her 6 ay için, enflasyonun 5 puan üzerinden artış istiyordu.

Bu talebi reddeden Türk Hava Yolları yönetimi ise çalışanların maaşlarına en fazla yüzde 10 artış yapabileceğini açıklamıştı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi