TESOB'ta yeni başkan Kara

Genel Kurul’da TESOB mevcut başkanı Halil İbrahim Kalfaoğlu ile Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Kara başkanlık için yarıştı.Genel Kurul’da konuşan Metin Kara, hiç bir zaman duruşundan ödün vermediğini belirterek kongre

TESOB'ta yeni başkan Kara

Genel Kurul’da TESOB mevcut başkanı Halil İbrahim Kalfaoğlu ile Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Kara başkanlık için yarıştı.

Genel Kurul’da konuşan Metin Kara, hiç bir zaman duruşundan ödün vermediğini belirterek kongrelerin esnafın bayramı olduğunu ifade etti.

Kara, Trabzon’un bir esnaf ve sanatkar şehri olduğunu hatırlatarak “Bu kervan bir hizmet kervanıdır. Seçim süresi içersindeki 1,5 aylık sürede 49 meslek odamızı ziyaret ettim. Oda başkanlarımız ve yönetici kardeşlerimizle istişarede bulundum. Samimiyetimle söylüyorum ilçelerimizde odalarımızın durumu içler acısı. Hem fiziksel anlamda, hem de ekonomik anlamda. Her gittiğimiz yerde karşımıza ağlama duvarı çıktı. Eğer seçilirsem hem ekonomi hem de fiziki anlamda düzenlemeler yapılacaktır. Herkesi ve her kesimi kucaklayacağız. 10 yıldır Trabzon Kredi, Kefalet Kooperatif Başkanlığını yapıyorum. Hiç bir zaman dik duruşumdan hiç ödün vermedim. Bu teşkilatların içersinde olduğum süre içersinde de ödün vermeyeceğim. Yargılandım, mahkum oldum ama esnaf sanatkarıma boynum kıldan incedir. Vicdani hiç bir rahatsızlığım yoktur. Sadece esnaf ve sanatkarımın sorunlarını, sıkıntılarını, çıkar ve menfaatlerini koruduğum, kolladığım için 10 yıldır adliye kapılarındayım, ama helali hoş olsun diyorum. 15 Mayıs 2003 tarihinden bugüne kadar Trabzon esnaf ve sanatkarına kullandırdığımız kredi 130 milyon TL’nin üzerindedir. Trabzon'un geleceği bizim de içinde olacağımız sivil toplum kuruluşları olarak kamu ile ortak hareket edeceğiz" dedi.
 

Mevcut başkan Halil İbrahim Kalfaoğlu ise 2005-2009 dönemi yönetim kurulu faaliyetleri hakkında üyeleri bilgilendirirken, yaptıkları icraatları anlattı. Hükümet programları içerisinde yer alan KİT'lerin politikalarıyla Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak çok yakından ilgilenerek her platformda ve her fırsatta devletin esnaf ve sanatkarların ürettiği mal ve hizmet sektörlerinden çekilmesi gerektiğini savunduklarını kaydeden Kalfaoğlu "KİT'ler ve Belediyeler aracılığıyla değişik adlar altında faaliyet gösteren fakat, işleyiş açısından bakkallık, kantincilik, otelcilik, lokantacılık, dolmuşçuluk gibi işlev gören işletmelerinin özel sektöre devredilmesi gerektiğini, devletin bu işletmelerle sahip olmakla özel sektör ile haksız rekabete giriştiğini ve devletin her yıl milyarlarca TL zarara uğradığını seslendirdik. Esnaf ve Sanatkarlarımızın sorunlarını yakından takip ederek, neler yapılması gerektiğini araştırdık. Araştırmalarımız sonucunda elde ettiğimiz verileri raporlar haline getirerek ilgililere ileterek problemlere çareler aradık. Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak her zaman haksız vergilendirmeye karşı çıktık. Ülkemizde uygulanan vergi sisteminin adaletli bir hale getirilmesi gerektiğini, çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınması gerektiğini her ortamda dile getirdik. Vergi beyanname sayısının azaltılarak hem zaman hem de kaynak israfının önüne geçilmesi gerektiğini yetkili makamlara ilettik. Basit usulde vergilendirilmenin devamını sağladık. Süper Marketler Yasası’nın çıkarılması konusunda ısrarcı olduk ve sürekli gündemde tutmaya çalıştık. Yasa şu anda taslak halinde olup, son şeklini almaktadır. Son şeklini aldıktan sonra TBMM'ye sevk edilecektir. Bu yasaya önem vermemizin sebebi, büyük marketler sadece bakkal esnafımızla değil, onlarca meslek grubundaki esnaf ve sanatkarlarımızla haksız rekabet halindedir" diye konuştu.
 

Konuşmaların ardından oy kullanma işlemine geçildi.

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (TESOB) 32. Olağan Genel Kurulu'nda 22 yıllık gelenek bozuldu.

Genel Kurul’da 361 delgeden 350'si oy kullanılırken, 9 oy geçersiz sayıldı. Yapılan oy sayımı sonucunda TESOB mevcut başkanı Halil İbrahim Kalfaoğlu 168 oy alırken, rakibi Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Kara 173 oy aldı. Kalfaoğlu'nun 22 yıl süren başkanlık dönemi sona erdi.

Metin Kara, hiç bir zaman duruşundan ödün vermediğini, verdiği tüm sözlerin arkasında olduğunu kaydederek herkesi kucaklayan bir anlayışla hizmet edeceğini söyledi.

Kara'nın listesinde şu isimler yer aldı:
"Musa Başak, Ekrem Yılmaz, Temel Korkmaz, İsmail Hakkı Çobanoğlu, Temel Yıldız ve Hüseyin Günaçtı"

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi