TEDAŞ elektriğe el koyacak!

Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ) Genel Müdürü Haşim Keklik, bayram sonrasında borcunu zamanında ödemeyen abonelerin elektriklerinin kesileceği ve ardından da haciz işlemlerinin başlatılacağını ifade etti. Haşim Keklik, Elektrik Üretim Anoni

TEDAŞ elektriğe el koyacak!
Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ) Genel Müdürü Haşim Keklik, bayram sonrasında borcunu zamanında ödemeyen abonelerin elektriklerinin kesileceği ve ardından da haciz işlemlerinin başlatılacağını ifade etti.

Haşim Keklik, Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ), Türkiye Elektrik Ticaret Anonim Şirketi (TETAŞ) ve serbest üreticilerin, TEDAŞ'a bağlı elektrik dağıtım şirketlerinin abone ihtiyaçlarını karşıladıklarını ve alınan enerjinin aylık olarak faturalandığını hatırlattı.

Keklik, “Bazı abonelerimiz faturalarını ödemedikleri zaman biz de bu ilgili gruplara faturalarımızı ödemekte güçlük çekiyoruz. Özellikle belediyeler, bazı resmi kurumlar, tarımsal sulama aboneleri ve kısmen de olsa konut ve sanayi abonelerimiz ödemedikleri zaman biz de kendi faturalarımızın bir kısmını veya tamamını zamanında ödeyemiyoruz” dedi.

İCRA DA BAŞLAYACAK

Yapılacak uygulamayla ilgili bilgilendirme yapan Keklik, bağlı bulunan şirketlerle bu hafta başında bir toplantı yapıldığını, Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği çerçevesinde faturalarını ödemeyen abonelerin, özellikle bayramdan sonra elektrik kesintisine uğrayacağını dile getirdi.

Kesintilerin ardından icra yoluna gidileceğini ifade eden Keklik, “Belediyeler, tarımsal sulama aboneleri ve resmi daireler de dahil olmak üzere borcunu ödemeyen abonelere ayrım gözetmeksizin elektrik kesintisi uygulayacağız. Şirketlerimiz bu borçlu abonelere gerekli yazıları gönderdiler. Kesintilerin ardından borcunu ödememekte ısrar eden abonelere icra gönderilecek, ancak birikmiş borcunu ödemek isteyenlere 36 aya kadar taksitle ödeme kolaylığı sağlanacak” diye konuştu.

Haşim Keklik, en borçlu grubun tarım sektörü ve belediyeler olduğunu, tarım sektörünün borcunun 1,2 milyar YTL'ye, belediyelerin toplam borcunun da 933 milyon YTL'ye ulaştığını bildirdi.

HASTANEYE DE AYNI MUAMELE

Ankara ve İstanbul Büyükşehir belediyelerinin borçlarının olmadığını söyleyen Keklik, “Gaziantep ve Kahramanmaraş Belediyeleri'nin birikmiş ciddi borçları bulunuyor. Belediye borçları esas olarak şehre su getiren pompalardan kaynaklanıyor” şeklinde konuştu.

Neredeyse tüm kamu kurumlarının, bakanlık ve resmi kuruluşların farklı miktarlarda elektrik borcu bulunduğunu belirten Keklik, borçlarını ödemeyen hastanelerin de kesintiye uğramaları ve icra uygulamalarına maruz kalacağı işaretini verdi. Keklik, “Eğer ilgili bakanlıktan elektrik tüketimleri için para aldılarsa ve buna rağmen borçlarını ödememekte ısrar ediyorlarsa, kesinti uygulayacağız. Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği bu konuda hiçbir kuruma ayrıcalık getirmiyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi