Suriye'de katliam

 Suriye Genel Devrim Konseyi, güvenlik güçlerinin Hama'nın Terymsi köyüne ağır silahlarla gerçekleştirdiği operasyonlarda ölü sayısının 250'yi geçtiğini belirtti. Konsey, aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı çok sayıda Suriyelinin boğazları kesile

Suriye'de katliam

 

Suriye Genel Devrim Konseyi, güvenlik güçlerinin Hama'nın Terymsi köyüne ağır silahlarla gerçekleştirdiği operasyonlarda ölü sayısının 250'yi geçtiğini belirtti. Konsey, aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı çok sayıda Suriyelinin boğazları kesilerek veya idam edilerek katledildiklerini açıkladı.

Yakılarak öldürülenlerin de bulunduğunu aktaran Konsey, ailelerin tarım alanlarında ve Asi nehrinde ölenlerin cesetlerini aradıklarına değinerek, köyün güvenlik güçlerince kuşatıldığını ve telefon ve elektriklerinin kesildiğini vurguladı. Üç ailenin tüm fertlerinin öldürüldüğünü dile getiren Konsey, 300'den fazla yaralının olduğunu ve acil tıbbi yardıma ihtiyaçlarının bulunduğunu duyurdu. Köy camisine 150'den fazla cesedin getirildiğine dikkati çeken Konsey, ölü sayısının artmasından endişe ediyor.

Bu arada, halkın operasyonlar nedeniyle bölgeden kaçtığı ifade eden yerel aktivistlerden Musab Hamadi, rejimin köy ve çevresine hava destekli operasyonlar düzenlemesi sonucunda Terimse'de katliamın gerçekleştiğini ileri sürdü. ''Halk, köyün çevresinde ve tarım alanlarında çok sayıda ceset buldu'' diyen Hamadi, Terimse'de halkı bir korku sardığını ve köylülerin ölüleri bir merkezde toplamaya çalıştığını söyledi.

Köyde iletişimin kesik olmasından dolayı köyden kaçanlardan edindikleri bilgilere göre 250'nin üstünde kişinin yaşamını yitirdiğini öğrendiklerini sözlerine ekleyen Hamadi, ölenlerin çoğunun operasyonlar esnasında köyden kaçmaya çalışırken güvenlik güçlerince ateş edilerek öldürüldüğünü anlattı.

Rejime bağlı civar köylerin güvenlik güçlerine destek verdiğini belirten Hamadi, güvenlik güçlerinin bölgede çok sayıda kişiyi de tutukladığını

kaydetti. Terimse bölgesinin nüfusunun 5 ila 7 bin arasında olduğu kaydediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi