Spor Toto'nun Süper Lig geliri!

Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, 2010 yılında bir önceki yıla göre yüzde 34 büyüyerek 3 milyar 746 milyon TL ciroya ulaştı ve devlet kontrollü spor organizasyonları arasında Yunanistan’ın ardından dünya ikincisi oldu. Spor Toto Teşkilat Başkanı Bekir Yunus

Spor Toto'nun Süper Lig geliri!

Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, 2010 yılında bir önceki yıla göre yüzde 34 büyüyerek 3 milyar 746 milyon TL ciroya ulaştı ve devlet kontrollü spor organizasyonları arasında Yunanistan’ın ardından dünya ikincisi oldu.

Spor Toto Teşkilat Başkanı Bekir Yunus Uçar, Süper Lig, 2. Lig ve 3. Lig’in 5 yıllık isim hakkı için Futbol Federasyonu’yla 124 milyon dolara el sıkıştıklarını hatırlatarak, “Sponsorluk bedelini 5 ayda geri aldık” dedi. Uçar, bu sponsorluklar sayesinde 400 milyon liranın üzerinde ilave hasılat elde ettiklerini kaydetti.

2010’daki 3.7 milyar liralık hasılatı daha da yukarılara çıkarabilmenin mümkün olduğunu ancak “sosyal kontrolü” göz önünde bulundurduklarını anlatan Uçar, özellikle kredi kartı ile İddia oyunu oynamanın etik olmadığını ileri sürdü. Vergi oranlarının düşürülmesiyle İddaa oyununun dünyada da oynanabileceğini anlatan Uçar, sözlerine şöyle devam etti: “Bu ürünü neden İngiltere, İspanya, Brezilya veya Azerbaycan’da veya diğer ülkelerde satmayalım? Yurtiçinde satılan ürünle yurtdışında satılan ürünü ayırabiliriz.”

İKRAMİYE KURYE İLE DAĞITILACAK

Kendisinin Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı olduğunu hatırlatan Uçar, birkaç ay içerisinde motor kurye sistemiyle ikramiye ödemesi yapma planları bulunduğunu, çağrı merkezi vasıtasıyla 100 lira ve üzerindeki ikramiye ödemelerinin kişinin verdiği adrese gidilerek yapılacağını anlattı. İddaa’nın ilk oynanmaya başlandığı Nisan 2004’ten itibaren elde edilen hasılat 14.4 milyar TL’ye ulaşırken, oyunculara dağıtılan toplam ikramiye miktarı 7 milyar TL’yi buldu. 2010 yılında devlet kurumlarına sağlanan destek 1 milyar TL olarak gerçekleşti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler