"Sözlerim çarpıtıldı"

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emekli maaşlarıyla ilgili sözlerinin Ergenekoncu medya tarafından çarpıtıldığını söyledi.Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CNBC-e kanalında emekli maaşlarıyla ilgili yaptığı açıklamların çarpıtıldığını söyledi.Sözlerim çarpıtıldıTü

"Sözlerim çarpıtıldı"

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emekli maaşlarıyla ilgili sözlerinin Ergenekoncu medya tarafından çarpıtıldığını söyledi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CNBC-e kanalında emekli maaşlarıyla ilgili yaptığı açıklamların çarpıtıldığını söyledi.

Sözlerim çarpıtıldı

Türkiye'de memurlar çalışırken aldıkları yan ödemelerden prim alınmadığına, memur maaşlarının emekliliğe baz oluşturan kısmının çok dar olduğuna işaret eden Şimşek, sözlerine şöyle devam etti:

''Mesela bir memur 100 lira alıyorsa 70 lirası vergi dışıdır. Sadece 30 lirası üzerinden prim ve vergi ödemektedir. Dolayısıyla tartışma buradan geldi. Benim sözlerim maalesef çarpıtıldı. Ben bu tür tartışmalara girmiyorum, ama maalesef baktığımız zaman Ergenekoncu medya tarafından bu işlerin çarpıtıldığını ben çok rahat bir şekilde görüyorum. Fakat onlar için çarpıtmak herhalde doğal bir şeydir. Emekli maaşlarımız yüksek değil, imkanlarımız çerçevesinde daha da yükseltiyoruz. İntibak Yasasını daha yeni çıkardık, 2013'den itibaren emeklilerimize çok daha iyi imkanlar sunacağız. Ülkenin imkanları çerçevesinde biz emeklililerimizi desteklemeye devam edeceğiz.''

Şimşek, CNBC-e kanalında konuyla ilgili soruları yanıtladı. Türkiye'de sosyal güvenlik sisteminin geçmişteki bir takım çarpık düzenlemelerden dolayı bugün kötü durumda olduğunu vurgulayan Şimşek, ''Biz çalışanlarımıza inanılmaz destek veriyoruz, bu konuda zerre kadar tereddüt yok'' dedi.

2002'de tarım Bağkur emeklisinin 66 lira maaş aldığını, bugün ise bu miktarın 534 lira olduğunu belirten Şimşek, 534 liranın hala düşük bir rakam olduğunu, fakat 2002'ye göre söz konusu maaşın, enflasyonun 6 katı, yani yüzde 713 oranında arttırıldığını söyledi.

Türkiye'de emekli maaşlarının yüksek olduğunu söylemediğini, prime baz oluşturan maaşa oranla yapılan ödemelerin yüksek olduğunu söylediğini vurgulayan Mehmet Şimşek, dün Meclis'te yapılan bir tartışma sırasında da OECD'den örnek verdiğini kaydetti.

Bakan Şimşek, ''Dikkat ederseniz asgari ücret 740 lira, bunun üzerinden prim ödeniyor. Emekli olduğunda ise 880 lira alıyor. En düşüğünden bahsediyorum, dolayısıyla maaşına oranladığınız zaman yüzde 100'ünü geçiyor'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi