Son indirimle su fiyatı petrolü geçti

Dünya piyasalarında ham petrol varil fiyatı son 6 yılın en düşük seviyesi olan 45 dolara gerilerken , İran'da petrolün litre fiyatı 0,27 dolara kadar düştü. Bu fiyatla İran'da petrolün litre değeri, 1,5 litrelik şişesi 0,29 dolara satılan içme suyu fiyatı

Son indirimle su fiyatı petrolü geçti

Dünya piyasalarında ham petrol varil fiyatı son 6 yılın en düşük seviyesi olan 45 dolara gerilerken , İran'da petrolün litre fiyatı 0,27 dolara kadar düştü. Bu fiyatla İran'da petrolün litre değeri, 1,5 litrelik şişesi 0,29 dolara satılan içme suyu fiyatının altında kaldı.

Petrol fiyatları, haziran 2014'te varil başına 115 dolar iken 6 Ocak 2015'te 50 doların altına kadar geriledi. Dünya genelinde oluşan petrol arzı fazlasının etkisiyle gerileyen fiyatların bu seviyelere inmesinde, Asya ve Avrupa ekonomilerinin büyüme hızının azalmasıyla küresel petrol talebinin düşmesi, Petrol İhraç Eden Ülkeler Teşkilatı'nın (OPEC) üretimi kısmama yönündeki kararı da etkili oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler