Sigortacılık Trabzonlu'ya emanet

Trabzonlu Şerif Çakırsoy Sigortacılık Genel Müdürlüğü görevine atandı

Sigortacılık Trabzonlu'ya emanet
Sigortacılık Genel Müdürlüğü'ne Trabzonlu Şerif Çakırsoy atandı. 

Uzun yıllardır sektörün içerisinde yer alan ve deneyimiyle adından söz ettiren Çakırsoy artık Sigortacılık Genel Müdürü olarak görev yapacak.

 Şerif Çakırsoy kimdir?

1970 yılında Trabzon’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Trabzon’da tamamladı. Trabzon Lisesi’nden mezuniyetinin ardından ODTÜ Makina Mühendisliği’nden 1992’de lisans ve 1995’de yüksek lisans dereceleri aldı. 1992-1996 yılları arasında aynı bölümde araştırma görevlisi olarak görev yaptıktan sonra 1996’da Hazine Müsteşarlığı sınavını kazanarak Teşvik ve Uygulama Genel Müdürlüğü’nde “Uzman Yardımcısı” olarak göreve başladı. 1999’da “1980 sonrası Türkiye’nin Dışa Açılma Sürecinde Teşvik Politikalarının Gelişimi” başlıklı teziyle “Hazine Uzmanı” oldu. 

2001-2002 akademik yılında Belçika’da bulunan “Vlerick Business School”da MBA eğitimini tamamlamasını takiben Sigortacılık Genel Müdürlüğü’nde göreve başladı. 2004’de Şube Müdürü, 2007’de Daire Başkanı, 2014’de Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. Bu süreçte Hazine Müsteşarlığı’nı temsilen, Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş. yönetim kurulu, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi yönetim komitesi ve Tarım Sigortaları Havuzu disiplin kurulu üyelikleri görevlerinde bulundu. Türk Sigorta Enstitüsü Vakfı, Hacettepe Üniversitesi ve Başkent Üniversitesi’nde sigortacılıkla ilgili dersler verdi. Teknoloji Yönetimi Ana Bilim Dalında sürdürdüğü akademik çalışmasını 2011 yılında tamamlayarak doktora derecesi almıştır. 2017 yılı Ocak ayında Sigortacılık Genel Müdürlüğü görevine atanmıştır.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi