SGK prim borcuna taksit!

Uygulama, küresel mali kriz sebebiyle nakit sıkıntısına düşen ve prim borcunu ödeyemeyen şirketleri rahatlatacak. Sigorta borçlarının tecil ve taksitlendirme yetkileri ile usul ve esaslar bir genelgeyle düzenlendi. Buna göre sosyal güvenlik il müdürleri,

SGK prim borcuna taksit!

Uygulama, küresel mali kriz sebebiyle nakit sıkıntısına düşen ve prim borcunu ödeyemeyen şirketleri rahatlatacak. Sigorta borçlarının tecil ve taksitlendirme yetkileri ile usul ve esaslar bir genelgeyle düzenlendi. Buna göre sosyal güvenlik il müdürleri, tecil ve taksitlendirme yetkilerini il müdür yardımcılarına veya merkez müdürlerine devredemeyecek. Ancak görevde bulunmamaları halinde bu yetki vekilleri tarafından kullanılabilecek.

Tecil ve taksitlendirme işlemlerinde, borç türleri (sigorta primi, işsizlik sigortası primi, idari para cezası vb.) ayrı ayrı değerlendirilecek ve 2 milyon TL'lik sınır, her bir borç türü için geçerli olacak. 'Başvurular Tecil ve Taksitlendirme Talep Formu' ile işyerlerinin işlem gördüğü Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ya da Sosyal Güvenlik Merkezi'ne yapılacak. Uygulamadan yararlanmak isteyen şirketlerin 'çok zor durum' tespiti yaptırması gerekecek. Halka açık şirketler ise SGK'ya en son bilançolarını sunacak.

Tecil ve taksitlendirme talebinde bulunan borçlunun 'çok zor durum' halinin incelemesi sonucu bulunan rasyo değerine göre tecil ve taksitlendirmeye konu borçlar, azami 30 veya 36 ay vadeye bölünebilecek. Rasyo değeri 2,01'in üzerinde çıkan borçlunun tecil ve taksitlendirme talebi reddedilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi