Sessiz sedasız ZAM

Milyonlaca kişiye af müjdesi getiren ‘Torba Yasa’yla ithal televizyon, radyo, video, müzik seti, cep telefonu vergisi sessizce arttı.Yapılan düzenlemeyle bu cihazların ithalatındaki ÖTV ve KDV matrahına, bandrol ücreti de dahil edilecek. Dolayısıyla ithal

Sessiz sedasız ZAM

Milyonlaca kişiye af müjdesi getiren ‘Torba Yasa’yla ithal televizyon, radyo, video, müzik seti, cep telefonu vergisi sessizce arttı.

Yapılan düzenlemeyle bu cihazların ithalatındaki ÖTV ve KDV matrahına, bandrol ücreti de dahil edilecek. Dolayısıyla ithal maliyetinde yüzde 16’lık bir artış olacak.

Torba Yasa ile 67 yasada değişiklik yapıldı. Yapılan değişikliklerden biri de ithal televizyon, radyo, video, müzik seti, cep telefonu vb. bandrole tabi ithal ürünlerin vergileri arttı.

Torba yasa ile yapılan düzenleme sonucu, öteden beri ithal sonrası alınan bandrol ücretleri, ithalat aşamasında alınacak (Md.104). Böyle olunca, 11 Eylül 2014 tarihinden itibaren, ithalattaki KDV ve ÖTV matrahına bandrol ücreti de dahil olacak.

Yukarıda açıklanan Torba Yasa düzenlemesine göre; ithalattaki ÖTV ve KDV matrahına, bandrol ücretinin de dahil edilmesi söz konusu olacak.

Bandrol ücreti yüzde 6, ÖTV oranı %20 olan radyo ve/veya TV yayınları almaya yarayan cep telefonlarında yüzde 6 olan bandrol ücreti, ÖTV ve KDV matrahına eklenince ithal maliyeti de yaklaşık artacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi