Sebahattin Arslantürk: "Rekolte ve fiyat..."

Ulusal Fındık Konseyi ve Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk, 2019 yılı için açıklanan fındık fiyatlarını değerlendirdi.

Sebahattin Arslantürk: "Rekolte ve fiyat..."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 16,5 ve 17 TL olarak açıklanan 2019 ürünü fındık fiyatı, sektör temsilcileri tarafından genellikle olumlu olarak değerlendirildi.

Ulusal Fındık Konseyi ve aynı zamanda Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı da olan Sebahattin Arslantürk, rekolte ve fiyatın iyi olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

"TMO’nun piyasada olması ve açıklanan fiyatlar sektör açısından olumludur. Bu yıl geçtiğimiz yıldan daha fazla ve kaliteli fındık var. Yani rekolte ile birlikte fiyat da iyi oldu. Artık üreticilerimiz bundan sonra verim ve kaliteyi arttırarak da kazanabileceklerini daha iyi göreceklerdir. TMO alımlarını alt yapısını güçlendirerek aksatmadan yaptığı takdirde piyasada dengeli bir seyir oluşur. Yeni sezon ve alımlar sektöre hayırlı olsun."

Sebahattin Arslantürk'den 2019 yılı fındık fiyatı açıklaması!

Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan’da, fiyatları sektörün beklentilerini karşılayan rakamlar olarak değerlendirerek, "TMO’nun alım kararı ile fındık fiyatının bu yıl olması gereken zamanda açıklanması sektör açısından olumludur. Üretici de, sanayici de, ihracatçı da önünü görerek piyasada hareket etme imkanı bulacaktır. Herkesi memnun eden bir fiyat, bu fiyatın hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

TMO tarafından 2019 ürünü fındığın kilosunun 50 randıman Giresun kaliteli fındık için 17, levant kalite de ise 16,5 TL üzerinden alınacağı açıklanmıştı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler