Sanayici böyle mi teşvik ediliyor?

Sadece Trabzon un  değil Karadeniz bölgesinin en önemli sanayi kuruluşu  olan Avrupa da 24 ülkeye otomotiv  parçası ihraç eden  ülkemize yılda 50 milyon dolar  girdi sağlayan   Hekimoğlu Döküm Sanayine   yıllardır  adeta ruhsat krizi işkencesi çektiriliyo

Sanayici böyle mi teşvik ediliyor?

Sadece Trabzon un  değil Karadeniz bölgesinin en önemli sanayi kuruluşu  olan Avrupa da 24 ülkeye otomotiv  parçası ihraç eden  ülkemize yılda 50 milyon dolar  girdi sağlayan   Hekimoğlu Döküm Sanayine   yıllardır  adeta ruhsat krizi işkencesi çektiriliyor. Peki neden?

50 MİLYON DOLAR GİRDİ SAĞLIYOR..

Başbakan Erdoğan bölgeye yatım yapılması için işadamlarına sürekli çağrı yaparken  Trabzon un en önemli sanayi  yıllardır  sıkıntısı yaşıyor.. Bünyesinde 500 işçi çalıştıran 2 bin kişinin ekmek kapısı olan, Avrupa da tam 24 ülkeye ,Scnia ,Man,Mercedes gibi dünya devi  markalara otomotiv parçası ihraç eden, ülkemize 50 milyon dolar döviz girdisi sağlayan Hekimoğlu Döküm Sanayinİn   dağları delerek yaptığı  muhteşem tesislerine anlaşılmaz bir  şekilde   4 yıldır ruhsat verilmeyerek yatırım teşviki sıkıntısı çektiriliyor.

ÇÖKMESİ Mİ İSTENİYOR

Hekimoğlu Döküm Yönetim Kurulu Başkanı Celal  Hekimoğlu kendilerine neden ruhsat verilmediğinin gerekçesini bilmediklerini belirterek” Hiçbir eksiğimiz yok. Devletimiz ne istemişse  biz onu yerine getirdik.Ama ruhsat için bugüne kadar çaldığımız bütün kapılar yüzümüze kapanıyor” diye üzüntüsünü dile getirdi.

Yatım teşviği alamama sıkıntısı ile  fabrikanın kapanma tehlikesi ile karşı karşıya  kalabileceği gerçeği de ortaya çıktı.

DİĞER YATIRIM BAŞKA YERE

Öte yandan Hekimoğlu   Şirketler Grubunun bir süre önce   Esiroğlu mevkiinde  satın aldığı  Kastaş”ın  125 dönümlük arazisi üzerine   döküm sanayi olarak kurmayı planladığı  ikinci yeni dev fabrikayı da bu gelişmeler nedeniyle  yatım teşviği alama sıkıntısı üzerine başka bir ile kaydırmayı planladığı da ortaya çıktı.Yaşanan bu duruma Trabzon a yatırım ve yatımcı gelmesi için büyük uğraşlar veren Vali Dr. Recep Kızılcık’ın el koyması  isteniyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi