Sanayi beklentilere cevap verdi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), şubat ayı sanayi üretim verilerine ilişkin, "Sanayi üretimi ve büyüme ilişkisi beraber değerlendirildiğinde, sanayi üretimindeki artış, 2014 yılı ilk çeyreği büyüme rakamları için olumlu yönde değerlendiri

Sanayi beklentilere cevap verdi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), şubat ayı sanayi üretim verilerine ilişkin, "Sanayi üretimi ve büyüme ilişkisi beraber değerlendirildiğinde, sanayi üretimindeki artış, 2014 yılı ilk çeyreği büyüme rakamları için olumlu yönde değerlendirilmektedir" tespitini yaptı.

MÜSİAD'dan şubat ayı sanayi üretim endeksi verilerine ilişkin yapılan yazılı açıklamada, sanayi üretimi endeksinin bir önceki aya göre yüzde 0,1’lik düşüş olmasına rağmen, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,9 artışla, ekonomideki beklentilere cevap verdiği belirtildi.

2013’ün ilk iki ayında 2012’ye göre sanayi üretiminin yüzde 3 arttığı anımsatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"2014 yılında ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6’lık bir artış kaydedilmiştir. Bu ise 2014 ilk çeyrek büyümesinin 2013’e kıyasla daha yüksek gelebileceğine yönünde bir beklentiyi oluşturmaktadır. Bu beklentiyi destekler nitelikte ise, mart ayı kapasite kullanım oranının bir önceki yılın aynı ayına göre 0,4 puan artmış olması ve Mart SAMEKS Sanayi endeksinin 50 baz puanın üzerinde 55,6 gelmesi geçen seneye kıyasla sanayi üretiminin mart ayında da artacağı yönündeki intibayı kuvvetlendirmektedir.Tüm bu veriler ışığında sanayi üretimi ve büyüme ilişkisi beraber değerlendirildiğinde, sanayi üretimindeki artış, 2014 yılı ilk çeyreği büyüme rakamları için olumlu yönde değerlendirilmektedir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler