Rusya'dan ek gaz talep ettik

 Rusya, Türkiye'nin doğalgaz ihtiyacının büyük bölümünü karşılıyor. Türkiye, Rusya'dan Mavi Akım'ın yanı sıra İstanbul ve çevresindeki talebi karşılayan Batı Hattı'ndan yılda toplam 30 milyar metreküp doğalgaz alıyor.  Reuters'a bilgi veren Türk yetkilile

Rusya'dan ek gaz talep ettik

 

Rusya, Türkiye'nin doğalgaz ihtiyacının büyük bölümünü karşılıyor. Türkiye, Rusya'dan Mavi Akım'ın yanı sıra İstanbul ve çevresindeki talebi karşılayan Batı Hattı'ndan yılda toplam 30 milyar metreküp doğalgaz alıyor. 
 
Reuters'a bilgi veren Türk yetkililer, Rusya ve Türkiye'nin bu konuda ortak bir çalışma başlatacağını bildirdi. 
 
Bir yetkili, "Teknik olarak imkan olması halinde Rusya bu talebe sıcak bakıyor. Hat Karadeniz'in altından gittiği için orada teknik yeterlilik öne çıkıyor. Ancak Rusya bu talebe sıcak bakıyor" dedi.
 
Söz konusu talep Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Başbakan Tayyip Erdoğan ile İstanbul'da bugün gerçekleşen görüşmeleri kapsamında gündeme getirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi