Rusya Trabzon'u canlandıracak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya ziyaretine katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, iki ülke arasındaki vizelerin kalkmasının Karadeniz Bölgesi ticaretini ve sosyo-kültürel etkileşimi canlandıracağını söyledi. Başkan Yılmaz, bu

Rusya Trabzon'u canlandıracak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya ziyaretine katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, iki ülke arasındaki vizelerin kalkmasının Karadeniz Bölgesi ticaretini ve sosyo-kültürel etkileşimi canlandıracağını söyledi. Başkan Yılmaz, bu canlılığın en çok Samsun ile Trabzon'da yaşanacağını kaydetti.

Başbakan Erdoğan'ın çok sayıda bakan, sivil toplum örgütü temsilcisi ve iş adamı ile gerçekleştirdiği Rusya ziyaretine TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun davetiyle katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, temas ve izlenimlerini düzenlediği bir basın toplantısı ile anlattı. Yılmaz, Rusya ziyareti sırasında Dışişleri Ahmet Davutoğlu ile görüştüğünü, Karedeniz havzasındaki ülkeler arasında ticaret, sanayi ve kültürel iletişimin artmasında yerel yönetimlerin öncülük etmesinin büyük önem arz ettiğini anlattığını belirtti. Bunun üzerine Bakan Davutoğlu'nun Başbakan Erdoğan ile görüştükten sonra konunun gündemler arasına alındığını dile getiren Yılmaz, bu çerçevede Rusya ile vizelerin kaldırılması kararı alındığını vurguladı.

 

Rusya ile vizelerin kalkmasının büyük bir olay olacağını bildiren Başkan Yılmaz, "Bizim diğer büyükşehirler gibi üretim ve sanayi noktasında avantajlarımız yok. Çevremizdeki iller ve bölgelerle ticaret yaparak şehrimizin kalkınabileceğine de inanmıyorum. Farklı işler yapmamız, projeksiyonlar geliştirmemiz lazım. Yani karşı sahilimizdeki ülkelerle, şehirlerle bir şekilde ticari ve kültürel iletişimimizi geliştirmemiz lazım. Bunu da deniz yoluyla değil, hava yoluyla yapmalıyız. Ama komşu sahillerimizdeki ülkelerde gelip gitme, ticaret yapmaya ve kültürleri tanımaya yönelik bir alt yapı yok. Bu sebeple 2 yıldır bu ortamı sağlamaya çalışıyorum. Rusya'nın Novrasis Belediyesi ile kardeş olduk. Aynı ilişkiyi Ukrayna için de kurmaya çalışıyorum. O karşı sahillerdeki alt gelir gurubunu cesaretlendirip, harekete geçirmemiz ve bu tarafa getirmemiz lazım." dedi.

Kardeş şehir çerçevesinde Novrasis Belediye Başkanı'nın Samsun'a ziyaret gerçekleştireceğini açıklayan Başkan Yılmaz, "Rusya ile vizelerin kalkacak olması, müthiş bir olay. Kalktığında Samsun ile Trabzon ön plana çıkacak. Karşı şehirlerle ticarete ilişkin güzel işler yapabiliriz. Karşılıklı yerel yönetimler arasında iyi ilişkiler kurup geliştirmeliyiz. Bu amaçla nisan ayında ticaret sanayi odası, ticaret borsası, Ulusoy taşımacılık ve sağlık firmaları ile Rusya'ya ziyaret gerçekleştireceğiz. " şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi