Resmi Gazete’de yayımlandı: Restoranlarda servis ve masa ücreti yasaklandı
Resmi Gazete’de yayımlanan düzenleme ile restoran ve benzeri yeme-içme işletmelerinde tüketicilerden servis ücreti, masa ücreti, kuver bedeli ya da farklı adlar altında zorunlu ücret talep edilmesinin önüne geçildi. Alınan kararla birlikte söz konusu uygulamalar tamamen kaldırıldı.
Zorunlu ücret dönemi sona erdi
Yapılan düzenlemeye göre, müşterilerin talebi dışında işletme tarafından otomatik olarak hesaba eklenen servis, masa veya benzeri ücretler artık alınamayacak. Tüketiciler, yalnızca sipariş ettikleri ürün ve hizmetlerin bedelini ödeyecek.
Tüketici lehine düzenleme
Yetkililer, kararın tüketici haklarının korunması amacıyla alındığını belirtirken, işletmelerin fiyatlandırma konusunda daha şeffaf olması gerektiği vurgulandı. Uygulamayla birlikte, özellikle son dönemde artan kuver ve servis ücreti şikâyetlerinin önüne geçilmesi hedefleniyor.
Denetimler yapılacak
Düzenlemeye aykırı şekilde zorunlu ücret almaya devam eden işletmelere yönelik denetimlerin artırılacağı, tespit edilen ihlallerde ise mevzuat çerçevesinde işlem yapılacağı kaydedildi.
Kaynak:Haber Bülteni