Ramazanda Ekmeğe Zam Yok

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, şu an geçerli olan 2 YTL'lik ekmek kilogram fiyatının, Ramazan ayında kesinlikle artış göstermeyeceğini bildirdi.Balcı, düzenlediği basın toplantısında, geçen ay ''un fiyatlarının arttığı v

Ramazanda Ekmeğe Zam Yok

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, şu an geçerli olan 2 YTL'lik ekmek kilogram fiyatının, Ramazan ayında kesinlikle artış göstermeyeceğini bildirdi.

Balcı, düzenlediği basın toplantısında, geçen ay ''un fiyatlarının arttığı ve daha önce 32 YTL civarında seyreden fiyatların 37-39 YTL aralığına yerleştiğini'' söylediklerini hatırlattı.


Yüzde 12-15 civarındaki bu artışın esnafı zora sokacağını ve hasadın tamamlanmasını beklediklerini ifade eden Balcı, 2006'da 20 milyon ton olan buğday hasadının bu yıl 17 milyon tona düştüğünü belirtti.

Gerekli çalışmalara acilen başlanmasını isteyen Balcı, ülke genelinde 2 YTL olan ekmeğin kilogram fiyatının artmaması için tedbir aldıklarını belirterek, ''Şu an geçerli olan 2 YTL'lik ekmek kilogram fiyatı, Ramazan ayında kesinlikle artış göstermeyecek'' dedi.

Ramazan sonrasında ise maliyetlerin tekrar gözden geçirileceğini ifade eden Balcı, iyileşme olmaması halinde maliyetlerdeki artışın ekmek fiyatlarına yansıyacağını bildirdi.

Balcı, Ramazandan sonra ekmek fiyatında ne kadarlık bir artış olacağının sorulması üzerine, ''Yüzde 10-15'lik bir artış gelir. Bu da ekmeğin kilogram fiyatının 2,25 YTL'ye tekabül etmesi demektir'' dedi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi