Ramazan Zamları Yağıyor

Sofraların vazgeçilmezi temel gıda ürünleri, Ramazan ayında ateş pahası olacak. Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Kemal Özer, bu yıl Ramazan'a sayılı günler kala özellikle temel gıda ürünlerine inanılmaz oranlarda zamlar yapıldığını ifade etti.

Ramazan Zamları Yağıyor

Sofraların vazgeçilmezi temel gıda ürünleri, Ramazan ayında ateş pahası olacak. Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Kemal Özer, bu yıl Ramazan'a sayılı günler kala özellikle temel gıda ürünlerine inanılmaz oranlarda zamlar yapıldığını ifade etti. Her yıl Ramazan ayı öncesinde temel gıda maddelerinin zamlandığını vurgulayan Özer, ancak bu zamların bazı kişiler tarafından adeta vurguna dönüştürüldüğünü savundu.

ÖNCEKİ YILLARDAN FAZLA

Özer, gıda fiyatlarına gelen zamları hesapladıklarını belirterek, şunları kaydetti: "Bu yıl geçen yıllarda yapılan zamların çok üzerinde artışlar görülüyor. Yumurta yaklaşık yüzde 100, yağ fiyatları yüzde 40-50, kahvaltılık ürünler yüzde 30-40, süt ürünleri yüzde 20-35, makarna ise yüzde 20 zamlandı. Fasulye, nohut, pirinç ve bulgur gibi ürünlerde de bu artışı görmek mümkün." KDV'deki indirimi de birçok firmanın fiyatlarına yansıtmadığını öne süren Özer, "Fiyat uçurumu ortaya çıktı" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi