Piyasalara mesaj verildi

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, enflasyonla mücadelede çatışmama kaydıyla krize karşı her türlü önlemi almaya devam edeceği mesajını verdi. Merkez Bankası tarafından İstanbul'da düzenlenen, ''Küreselleşme, Enflasyon ve Para Politikası'' konulu, ulus

Piyasalara mesaj verildi
Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, enflasyonla mücadelede çatışmama kaydıyla krize karşı her türlü önlemi almaya devam edeceği mesajını verdi.

Merkez Bankası tarafından İstanbul'da düzenlenen, ''Küreselleşme, Enflasyon ve Para Politikası'' konulu, uluslararası konferansın açış konuşmasını yapan Yılmaz'ın öne çıkan mesajları şöyle:.

-Kriz dünya ekonomisini tehdit eder hale geldi. Finans piyasasındaki krizin reel kesim üzerindeki etkileri artıyor.

-Bankacılık sistemi döviz likitidesi açısından krize göreceli olarak daha hazırlıklı. Petrol ve mal fiyatlarındaki düşüş cari açığı azaltacak.

-Krizin etkilerini sınırlamak için üzerimize düşeni yapacağız. Enflasyondaki düşüş tahminlerden daha hızlı olacak.

-Borç verme faiz oranları düşürüldü. Döviz piyasasının etkin çalışması için gerekli gördüğü takdirde yeni önlemler alacaktır.
Bu haber toplam 1610 defa okunmuşturYukarı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi