Peugeot da Çinliler'in oluyor

Avrupa'nın en büyük ikinci otomobil üreticisi PGA Peugeot Citroen'in, hisselerini, Çinli üretici Dongfeng Motor'a satma planları içerisinde olduğu belirtildi.Şirkete yakın kaynaklardan edinilen ve henüz kesinliği bulunmayan bilgiye göre, şirketin yüzde 25

Peugeot da Çinliler'in oluyor



Avrupa'nın en büyük ikinci otomobil üreticisi PGA Peugeot Citroen'in, hisselerini, Çinli üretici Dongfeng Motor'a satma planları içerisinde olduğu belirtildi.

Şirkete yakın kaynaklardan edinilen ve henüz kesinliği bulunmayan bilgiye göre, şirketin yüzde 25.5'lik hissesini elinde bulunduran Peugeot ailesi, hisselerini elden çıkarmayı planlıyor. Satışın gerçekleşmesi durumunda şirketin yönetimi Fransızlardan Çinlilere geçmiş olacak.

2013'ün ilk yarısında 681 milyon faaliyet zararı açıklayan Peugeot,Avrupa pazarındaki payını, bölgede çok güçlü olan Volkswagen karşısında her geçen gün kaybediyor.

Londra merkezli International Strategy & Investment Group analistli  Erich Hauser ise  Avrupa'da eli zayıflayan bir şirketin, gelişen ülkerle ortaklık kurmasının, işleri yoluna koymak için atabileceği en iyi adımlardan biri olduğunu söylüyor.

Şimdilik her iki şirketten de konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı. Ancak edinilen bilgiye göre Peugeot'nun Dongfeng'a satışı ile alakalı ilişkilerin güçlendirmesi için iki kişiyi görevlendirildiği belirtildi.

Fransız otomobil üreticisi Peugeot'nun bu yıl sonuna kadar Çin'deki fabrika sayısını 4'e çıkarması ve yıllık üretimini 3'te 2 artırarak 2015 sonuna kadar 750 bin araca çıkarmatı hefedliyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi