Petrolün varil fiyatı geriledi

ABD ham petrolünün varil fiyatı şubat ayı teslimi 1 dolar gerileyerek 40,70 dolara düştü. Dün ABD ham petrolünün varil fiyatı 41,70 dolara inmişti. Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı da 86 sent azalarak, 44,81 dolara geriledi.ABD'de işsizlik oran

Petrolün varil fiyatı geriledi

ABD ham petrolünün varil fiyatı şubat ayı teslimi 1 dolar gerileyerek 40,70 dolara düştü. Dün ABD ham petrolünün varil fiyatı 41,70 dolara inmişti. Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı da 86 sent azalarak, 44,81 dolara geriledi.

ABD'de işsizlik oranının geçen yıl aralık ayında yüzde 7,2 ile 1993 yılından bu yana en yüksek seviyesine ulaştığı açıklamasının, ekonomik durgunluğun derinleştiği kaygılarını artırması nedeniyle petrol fiyatları gerilemeye başladı.

Piyasa uzmanları talebin kötü olduğunu ve önemli bir şok olmadığı sürece petrol fiyatının 40 doların altına ineceği yorumunda bulundular.

Petrol fiyatları İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, Rusya ve Ukrayna arasındaki doğal gaz krizi ile OPEC'in petrol kesintileri nedeniyle hafta başında 50 doları aşmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi