Petrolde düşüş sürüyor

Fazla üretim ve düşük talebiyle aralıksız düşen petrol fiyatları, Çin'in artan alımlarına karşın, 2009 Mart ayından bu yana en düşük düzeylerine geriledi.Türkiye'nin de akaryakıt fiyatlarını belirlemede temel aldığı Brent petrolün varil fiyatı yüzde 2 dol

Petrolde düşüş sürüyor

Fazla üretim ve düşük talebiyle aralıksız düşen petrol fiyatları, Çin'in artan alımlarına karşın, 2009 Mart ayından bu yana en düşük düzeylerine geriledi.

Türkiye'nin de akaryakıt fiyatlarını belirlemede temel aldığı Brent petrolün varil fiyatı yüzde 2 dolayında düşüşle yaklaşık altı yılın en düşük düzeyi olan 45.65 dolara kadar indi.

Böylece, Brent petrolün varil fiyatında, bu yıl Haziran ayındaki 115 dolarlık düzeyinden düşüş yüzde 60'ı geçti. Brent ile birlikte düşüşü süren ABD hafif hampetrolünün varil fiyatı da 44.70 dolara kadar geriledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi