Petrol'de büyük düşüş

Petrol fiyatlarındaki düşüş Arap borsasını vurdu. Körfez'de bir günlük kayıplar 50 milyar dolara ulaşırken, ekim ayı sonundan bu yana ise kayıplar 200 milyar doları aştı.Brent ham petrol fiyatı 2009 yılından bu yana ilk kez 60 doların altına inerken, Körf

Petrol'de büyük düşüş

Petrol fiyatlarındaki düşüş Arap borsasını vurdu. Körfez'de bir günlük kayıplar 50 milyar dolara ulaşırken, ekim ayı sonundan bu yana ise kayıplar 200 milyar doları aştı.

Brent ham petrol fiyatı 2009 yılından bu yana ilk kez 60 doların altına inerken, Körfez Arap ekonomilerinde yaşanan panik satış dalgası borsalarını vurdu. Bölge borsaları toplam 50 milyar dolar değer kaybederken, en çok kan kayıplarından birisi de arzın daraltılmasına karşı çıkan Suudi Arabistan borsasında görülüyor.

Borsada kayıplar Ekim ayı sonundan bu yana ise 200 milyar dolara ulaştı. Çılgın satışların çoğu ise perakende sektörü yatırımcılarından geldi.

Abu Dabi merkezli The National Investor şirketinden Sebastien Henin "Piyasalarda şu anda panik modu hakim ve yatırımcılar rasyonel düşünemiyor" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler