Petrol tırmanışta!

OPEC'in talep artışı öngörüsünü yukarı yönlü reviz etmesinin ardından Uluslararası Enerji Ajansı'nın (IEA) fiyatların yükseleceğine ilişkin değerlendirmesi üzerine petrol fiyaları 50 dolar sınırını aştı.Türkiye'nin de akaryakıt fiyatlarında temel aldığı B

Petrol tırmanışta!

OPEC'in talep artışı öngörüsünü yukarı yönlü reviz etmesinin ardından Uluslararası Enerji Ajansı'nın (IEA) fiyatların yükseleceğine ilişkin değerlendirmesi üzerine petrol fiyaları 50 dolar sınırını aştı.

Türkiye'nin de akaryakıt fiyatlarında temel aldığı Brent petrolünün varil fiyatı bugün 2 dolardan fazla artarak 50.16 dolara kadar yükseldi.

Brent petrolünün varil fiyatı daha sonra 49.80 - 49.90 dolar aralığına çekilirkin, ABD hafif hampetrolünün varili de 47.92 dolara kadar yükseldi.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) dün açıklanan aylık raporunda, küresel petrol talebinin 2015 yılında günde 1.15 milyon varil artacağı öngörüsünde bulundu. OPEC Aralık ayında, 2015 yılı için 1.12 milyon varil artış bekliyordu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler