Petrol gittikçe düşüyor

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA) haftalık raporunda, ham petrol stoklarının geçen hafta 5,6 milyon varil arttığını açıkladı. Ham petrol stoklarının 3,1 milyon varil artması bekleniyordu. Açıklamada benzin stoklarının geçen hafta, beklentilerin iki kat

Petrol gittikçe düşüyor
ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA) haftalık raporunda, ham petrol stoklarının geçen hafta 5,6 milyon varil arttığını açıkladı. Ham petrol stoklarının 3,1 milyon varil artması bekleniyordu.

Açıklamada benzin stoklarının geçen hafta, beklentilerin iki kat üzerinde 7 milyon varil arttığı ifade edildi.

Bu açıklamadan sonra ABD ham petrolünün kasım ayı teslimi varil fiyatı 4,75 dolar gerileyerek 69,92 dolara indi. Bu rakam 22 Ağustos 2007'den buyana en düşük seviyeyi gösteriyor. Petrolün varil fiyatı bir ara 69,15 dolara kadar indi.

Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı da 5 dolardan fazla düşerek 65,70 dolar oldu.

ABD ham petrolünün varil fiyatı 11 Temmuz'da 147,27 dolarla tüm zamanların en yüksek değerini görmesinin ardından bugüne kadar yüzde 50'den fazla düştü.

Bu arada İngiltere Başbakanı Gordon Brown, İngiliz akaryakıt şirketlerinden petrol fiyatlarındaki düşüşü fiyatlarına yansıtmasını istedi.

Brown, AB zirvesinden sonra düzenlediği basın toplantısında, temmuz ayında 147 doları gören petrol fiyatının yarı yarıya düşmesine rağmen, akaryakıt fiyatlarının "halen çok yüksek" olduğunu belirtti.

Ülkesinde bazı şirketlerin akaryakıt fiyatlarını indirdiğini, diğerlerinden de bunu görmeyi beklediğini ifade eden Brown, "kamu, petrol fiyatları yükseldiğinde bunun pompa fiyatlarına çok çabuk yansıdığını biliyor. Şimdi onlar petrol fiyatları düştüğünde de bunun pompa fiyatlarına yansımasını istiyor" dedi.

Fiyatlardaki düşüşün pompaya yansıması için şirketler arasında rekabet edildiğini görmek istediğini söyleyen Brown, İngiltere'nin bazı bölgelerinde litresi 1,20 sterline kadar çıkan benzinin fiyatının halen çok yüksek olduğunu, bunun da değişmesi gerektiğini belirtti. İngiltere basınında çıkan haberlere göre, bazı şirketler benzinin litresini 1,18 sterlinden 99,9 peniye çekti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler