Petrol fiyatlarında yükseliş

ABD ham petrolünün varil fiyatı şubat ayı teslimi 1,21 dolar artarak 36,56 dolara, Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı da 1,09 dolar değer kazanarak 37,70 dolara çıktı.Piyasa uzmanları, petrol piyasası için olumlu haberlerin BAE'den geldiğini, şim

Petrol fiyatlarında yükseliş


ABD ham petrolünün varil fiyatı şubat ayı teslimi 1,21 dolar artarak 36,56 dolara, Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı da 1,09 dolar değer kazanarak 37,70 dolara çıktı.

Piyasa uzmanları, petrol piyasası için olumlu haberlerin BAE'den geldiğini, şimdilik Suudi Arabistan ve BAE'nin kesinti kararlarına tam olarak uyduğunun görüldüğünü söylediler.

Dünyanın beşinci büyük petrol ihracatçısı BAE'nin en büyük petrol üreticisi Abu Dabi Ulusal Petrol şirketi, şubat ayı petrol teslimatı için Murban ile Upper Zakum tesislerinde üretimini yüzde 15'şer, Lower Zakum ve Umm Shaif de ise yüzde 10'ar azaltacağını bildirdi.

Petrol piyasaları dün noel tatili nedeniyle dün kapalıydı.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), petrol fiyatlarındaki düşüşün önüne geçmek amacıyla önce kasım ayında günlük petrol üretimini 1,5 milyon varil ve geçen hafta da 2,2 milyon varil azaltmaya karar vermişti.

OPEC Başkanı Şekip Halil, petrol üretimini daha fazla indirmeyi değerlendirmek için örgütün 19 Ocakta Kuveyt'de toplanabileceğini açıklamıştı.

OPEC resmi toplantısını 15 Martta Viyana'da düzenleyecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi