Petrol Fiyatlarında Artış Sürüyor

ABD ham petrolünün fiyatı 28 sent artışla varili 73,79 dolardan satılırken, Londra Brent petrolü de 13 sent yükselişle varili 72,26 dolardan işlem görüyor.Petrol fiyatlarının dün yüzde 2 artmasının ardından bugün de yükseliş eğilimini sürdürmesinde, en bü

Petrol Fiyatlarında Artış Sürüyor

ABD ham petrolünün fiyatı 28 sent artışla varili 73,79 dolardan satılırken, Londra Brent petrolü de 13 sent yükselişle varili 72,26 dolardan işlem görüyor.

Petrol fiyatlarının dün yüzde 2 artmasının ardından bugün de yükseliş eğilimini sürdürmesinde, en büyük petrol tüketicisi konumundaki ABD'de ham petrol stoklarında beklenmeyen büyük düşüş etkili oldu.

ABD Enerji İdaresi, yayımladığı raporda, ABD'de ham petrol stoklarının kasırgayla ertelenen ithalat nedeniyle 24 Ağustos haftasında 3,5 milyon varil düştüğünü açıkladı. Benzin stokları da benzer nedenle 3,6 milyon varil azalarak son 20 günün en düşük seviyesine indi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi