Pamukbank davasında flaş karar

Aralarında İşadamı Mehmet Emin Karamehmet ve Dinç Bilgin'in de bulunduğu 12 tutuksuz sanığın Pamukbank'tan kullandırılan bazı kredilere ilişkin olarak "nitelikli zimmet" suçundan yargılandığı davada, mahkeme Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun bozma kararına u

Pamukbank davasında flaş karar

Aralarında İşadamı Mehmet Emin Karamehmet ve Dinç Bilgin'in de bulunduğu 12 tutuksuz sanığın Pamukbank'tan kullandırılan bazı kredilere ilişkin olarak "nitelikli zimmet" suçundan yargılandığı davada, mahkeme Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun bozma kararına uyulmasına hükmetti. Dava yeniden görülecek.

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar Mehmet Emin Karamehmet, İsmail Sezer Bilgili, Orhan Emirdağ, Osman Berkmen ve avukatları ile müdahil avukatı Derya Çomak katıldı. Mahkeme Başkanı Kadriye Meral Yolmaz sanıklar tarafından 12 Nisan 2012 tarihinde yapılan reddi hakim talebinin reddedildiğini hatırlattı. Mehmet Emin Karamehmet'in avukatı Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun kararına uyulmasına karar verilmesini talep etti. Avukat Feyzioğlu, uyma kararı verildiği takdirde kendilerine savunma için makul bir süre verilmesini istedi.

"KURULUN KARARINA UYULSUN"

Tutuksuz sanık Karamehmet ise, "Avukatımın beyanına katılıyorum. Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun kararına uyulsun" diye konuştu.

Dinç Bilgin'in avukatı Serkan Kolay ise, mahkemenin verdiği kararda ısrar etmesini, kurulun kararına uyulmamasını talep etti.

Duruşmaya taleplerin değerlendirilmesi için ara verildi. Aranın ardından kararını açıklayan Başkan Yolmaz, Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun 1 Kasım 2011 tarihinde verilen bozma ilamına uyulmasına karar verdi. Mahkeme heyeti, sanık ve avukatlarına savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı 19 Haziran tarihine erteledi.

YARGITAY BOZMUŞTU

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi, Pamukbank'tan kullandırılan bazı kredilere ilişkin görülen davada Mehmet Emin Karamehmet'i "nitelikli zimmet" suçundan 11 yıl 8 ay hapis ve 471 milyon 950 bin 66 lira adli para cezasına çarptırmıştı.

Ayrıca sanıklardan iş adamı Dinç Bilgin hakkındaki davanın ise zaman aşımı süresinin dolması nedeniyle düşmesine karar verilmişti. Kararın temyiz edilmesi üzerine Yargıtay 7. Ceza Dairesi, Mehmet Emin Karamehmet, Orhan Emirdağ ve Osman Berkmen hakkındaki hapis cezası kararını oy çokluğuyla esastan bozmuştu.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının itirazı üzerine de Yargıtay Ceza Genel Kurulu, Karamehmet'e "nitelikli zimmet" suçundan verilen 11 yıl 8 ay hapis cezası kararını, isnat edilen eylemlerin "zincirleme basit zimmet" suçunu oluşturduğu gerekçesiyle bozmuştu.

Karamehmet, "zincirleme basit zimmet" suçundan 6 yıldan 12 yıla kadar hapis istemiyle yeniden yargılanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler