ÖTV indirimini destekliyoruz

Trabzon SİAD başkanı Hasan Sabır,ağırlığı her geçen gün daha fazla hissedilen ekonomik krizin herkesi ciddi şekilde etkilediğini ve etkilemeye de devam edeceğini söyledi. Ekonomik krizin yükünü en fazla çeken kesim, derneklerinin temsilciliğini yaptığı iş

ÖTV indirimini destekliyoruz

Trabzon SİAD başkanı Hasan Sabır,ağırlığı her geçen gün daha fazla hissedilen ekonomik krizin herkesi ciddi şekilde etkilediğini ve etkilemeye de devam edeceğini söyledi.

Ekonomik krizin yükünü en fazla çeken kesim, derneklerinin temsilciliğini yaptığı iş kesimi olacağını ifade eden Sabır, bu nedenle de ekonomiyi canlandırıcı bazı adımları atmanın, ülke ekonomisi açısından hayati önem taşıdığını düşündüklerini dile getirdi. Belirsizliğin, ekonomik istikrarın önündeki en büyük engel olduğunu savunan Sabır, "Şu anda bir beklenti oluştu. Bu yüzden OTV indirimi konusunda kamuoyunun en kısa zamanda bilgilendirilmesi ve belirsizliğin ortadan kaldırılması çok öndenemlidir' dedi.
Başkan Sabır, şunları söyledi:

"Liberal sistemlerde devletin ekonomiye müdahalesinin, vergi indirimi ya da artırımı şeklinde yapmaktadır. Canlanması gereken sektörlerdeki vergi yükünü azaltarak bu sektördeki talebi ve alışverişi artırabilir ve hatta bu şekilde kümülatif olarak topladığı vergiyi artırabilir. Bu yöntem tüm gelişmiş ülkelerde uygulanan bir politikadır. Yaşadığımız ekonomik koşulları ve otomotiv sektörünün üzerindeki vergi yükünü değerlendirirken şu açıklamada bulundu."

ÖTV İNDİRİMİNİ DESTEKLİYORUZ
"Şu anda, Türkiye'de 1.6cc'lik bir araçtaki vergi yükü %62 seviyesinde iken, bu oran 2.0cc'de %88'e, 2.0cc üzerinde ise %117 seviyesine kadar ulaşarak dünya ülkeleri arasında bir rekor kırıyor" diyen Başkan Sabır, otomotiv sektörünün büyümesinin önündeki en büyük engellerden olan bu vergi yükünün, kriz zamanlarında otomotiv sektörünü ölme noktasına getirdiğine vurgu yaparak, "Bu sebeplerden, bugünlerde hükümetin yapmayı düşündüğü ÖTV indirimini destekliyor ve ekonomik krizin sadece izlenerek değil, bunun gibi direk ya da dolaylı yollardan talebi, ticareti ve istihdamı destekleyecek proaktif politikalarla aşılabileceğini düşünüyoruz.
Ağırlığı her geçen gün daha fazla hissedilen ekonomik kriz herkesi ciddi şekilde etkiliyor ve etkileyecek" diye konuştu.

Nurgül Günaydın

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler