Örümcek yüzünden geri çağırıyor

Japon otomotiv üreticisi Mazda, Kuzey ve Orta Amerika'da 65 bin kadar Mazda 6 model aracı geri çağırıyor.Zira Mazda'nın onbinlerce araç çağırmasına küçük bir örümcek türü sebep oldu. Şirket, sarı keçe örümceklerinin yakıt tankına bağlı lastik hortumlara a

Örümcek yüzünden geri çağırıyor

Japon otomotiv üreticisi Mazda, Kuzey ve Orta Amerika'da 65 bin kadar Mazda 6 model aracı geri çağırıyor.

Zira Mazda'nın onbinlerce araç çağırmasına küçük bir örümcek türü sebep oldu. Şirket, sarı keçe örümceklerinin yakıt tankına bağlı lastik hortumlara ağ örmesinin yakıt tankında basıncın artmasına, böylece yakıt tankında muhtemel çatlaklara ve yangın riskine yol açma olasılığı yüzünden ''Mazda 6'' model otomobillerini geri çağırdı.

Mazda'dan yapılan açıklamada, geri çağrılan otomobillerden 50 bininin ABD, 15 bininin ise Kanada, Meksika ve Puerto Rico'da olduğu, bayilerin otomobillerin yakıt depolarında çatlak olup olmadığını kontrol edeceğini, varsa örümcek ağlarını temizleyeceğini ve örümcekleri uzak tutmak için yakıt tankında havalandırma hattına yay yerleştireceği belirtildi.

Açıklamada, örümceklerin yakıt tankına bağlı lastik hortumlara ağ örmesinin basınç ve havalandırma sorunlarına yol açabileceği, bazı durumlarda örümceğin ördüğü ağın yarattığı tıkanmanın yakıt tankında çatlaklarla birlikte sızıntıya ve ayrıca yangına sebep olabileceğini işaret edildi. Ancak şimdiye kadar bu sorundan kaynaklı herhangi bir vaka tespit edilemediği kaydedildi.

Bayilerin yaptığı incelemelerde en az 20 araçta bu durumun tespit edildiği kaydedildi. Örümceklerin üretim süreci sırasında lastik hortumlara ağ ördüğü sanılıyor. Mazda 6'lardaki bu sorun bir bayinin 2009 yılı sonunda, yakıt sıkıntısı şikayetiyle getirilen Mazda 6 otomobilin yakıt sisteminde bir örümcek ağı bulmasıyla açığa çıktı.

Çağrılan otomobillerin 8 Nisan 2008 ve 8 Şubat 2010 arasında üretilenler olduğu ifade edildi.

Mazda'nın Kuzey Amerika İşletmeleri sözcüsü Jeremy Barnes, bunun garip bir durum olduğunu, örümceklerin bu işi nasıl yaptıklarını gerçekten bilmediklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi