Ortak ATM pahalıya patladı

Bankalar ortak ATM'ye geçti, görünüşte vatandaşa kolaylık geldi. Ancak bazı bankalar bakiye sorgulamadan bile 3 lira 'masraf' alıp kasasını dolduruyor! Bankaların 1 Ekim'de uygulamaya koyduğu ortak ATM vatandaşa kolaylık sağlarken, yüksek ücretleri yüzünd

Ortak ATM pahalıya patladı

Bankalar ortak ATM'ye geçti, görünüşte vatandaşa kolaylık geldi. Ancak bazı bankalar bakiye sorgulamadan bile 3 lira 'masraf' alıp kasasını dolduruyor!

Bankaların 1 Ekim'de uygulamaya koyduğu ortak ATM vatandaşa kolaylık sağlarken, yüksek ücretleri yüzünden tepki çekmeye başladı. Vatandaş ATM'den 10 lira bile çekse en az 3 lira parası kesiliyor. Daha önce 'Altın nokta', 'Ortak nokta' gibi isimlerle bazı bankalar arasındaki ortak ATM'lerde sadece çekilen paraya göre ücret alınırken, şimdi bakiye sorma bile paralı hale geldi.

HİÇBİR UYARI YOK
Kullanmanın ücretli olduğunun farkında olmayan vatandaşlar hesap özetlerindeki rakamları görünce şaşkınlık geçirmeye başladı. Verilen hizmetin karşılığında bu kadar yüksek ücret alınmasına tepki gösteren vatandaşlar, "Bunun da bir standardı ve insaflı bir ölçüsü olmalı. Ayrıca ATM'lerde mutlaka bir uyarı yazısı bulanmalı" diyor.

KOMİSYON+İŞLEM ÜCRETİ
Uygulamaya katılan bankalar, çekilen paradan belli bir yüzde dışında ayrıca işlem ücreti de talep etmeye başladı. Bankadan bankaya değişen bu ücretler 2.5 ila 4 lira arasında alınıyor. Ayrıca bakiye görüntüleme de ücretli hale geldi. Buna göre; bankalar 0.5 TL ile 1 TL arasında sadece bakiyeye bakma parası alıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi