Orhan: Hem iyi hem kötüdür!

TSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Orhan, Türkiye ekonomisinin iki önemli sorunundan biri olan cari açık ile ilgili yaptığı değerlendirmede ”cari açık hem iyi, hem de kötüdür” yorumunu yaptı.Cari açığı bir sonuç olarak gördüklerini ifade eden TSİAD Başka

Orhan: Hem iyi hem kötüdür!

TSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Orhan, Türkiye ekonomisinin iki önemli sorunundan biri olan cari açık ile ilgili yaptığı değerlendirmede ”cari açık hem iyi, hem de kötüdür” yorumunu yaptı.

Cari açığı bir sonuç olarak gördüklerini ifade eden TSİAD Başkanı Yalçın Orhan, “Biz tasarruf yapamadığımız için yabancının tasarrufuna (dövizine) talip oluyoruz. Doğrudan yatırıma giden döviz için korkulacak bir durum yoktur. Bu durumda üretir, ihracat yapar borcumuzu öderiz. Korkulacak olan ucuz dövizin ithalatı azdırmasıdır” dedi.

TSİAD Başkanı Yalçın Orhan cari açık ile ilgili çözüm önerisi olarak seçimden sonra KOBİ Borsasının desteklenmesi yoluyla, iç tasarrufun özendirilmesinin elzem olduğunu söyledi.

TSİAD Başkanı Yalçın Orhan sözlerini şöyle sürdürdü: “İç tasarrufun uygun maliyetli finansmana dönüşmesi için KOBİ’lerimizin borsaya açılmaları elzemdir. KOBİ’lerimizin “Borsa için zahmetli iştir” demekten vazgeçmesi gerekir. Borsaya açılmak isteyen işletmeler KOSGGEB’in “Yeni Gelişen İşletmeler Piyasası KOBİ Destek Programı kapsamında 100bin TL kadar hibe” desteği alabilmektedir. İç tasarrufların KOBİ’lerimize akmasını sağlayacak organizasyonel yapının (KOBİ BORSASININ) desteklenmesi yanında KOBİ’lerimizin de “küçük olsun benim olsun yerine, ortaklık kültürü”  zihni dönüşüm sürecine hazır olmalarına ihtiyacmız var”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi