Orhan: Aşırı kısıtlamalar düzelmeli

Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği (TSİAD) Yönetim kurulu Başkanı Yalçın Orhan, Türk Ticaret Kanunu’nun yönetim, kontrol ve şeffaflık mekanizmalarına getirdiği yeni uygulamaların, kurumsallaşmayı ve kurumsal yönetim ilkelerinin uygulanmasını teşvik et

Orhan: Aşırı kısıtlamalar düzelmeli

Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği (TSİAD) Yönetim kurulu Başkanı Yalçın Orhan, Türk Ticaret Kanunu’nun yönetim, kontrol ve şeffaflık mekanizmalarına getirdiği yeni uygulamaların, kurumsallaşmayı ve kurumsal yönetim ilkelerinin uygulanmasını teşvik etmesi ve KOBİ’leri uluslararası rekabete hazırlaması açısından olumlu taraflarının çok fazla olduğunu belirtti.

Başkan cezaları, şirket sırlarının ifşası (internet sitesi) ve güncel ekonomik yapıya ters düşen kısıtlamaların fazlalığı gibi konularda, kanunun devreye girmesinden önce mutlaka düzenleme yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Geç ödemeler maddesi, KOBİ’leri finansal açıdan rahatlatacaktır

Yalçın Orhan, KOBİ’ler için geç ödemelerin önüne geçmeyi amaçlayan 1530’uncu madde ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Geç ödemeleri engelleyen bu maddenin hayata geçmesi, KOBİ’lerin alacaklarını zamanında tahsil etmelerini sağlayarak finansman sorunlarını büyük ölçüde aşmalarına destek olacak, finansal açıdan KOBİ’leri rahatlatacaktır.”

Yeni TTK’ya geçiş dönemi gerekiyor
Başkan Orhan: “KOBİ’lerin yeni dönemin özellikleri hakkında doğru bilgilendirilmesi ve yeni döneme hazırlık yapabilmeleri için gerekli sürenin tanınmış olması gerekiyor. Her iki konuda da kamu desteğine mutlaka ihtiyaç var. Ancak bilgilendirme ve geçiş sürecine rağmen kanun hükümlerine uymanın getireceği maliyet var. KOBİ’lerin yeniden yapılanmasına yardımcı olmak üzere bir destek programının tasarlanıp açıklanmasında büyük fayda görüyoruz.”

Hapis cezası yerine ‘ekonomik suça ekonomik ceza’ ilkesini savunuyoruz

TSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Orhan yeni Türk Ticaret Kanunu 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girmeden önce, bazı maddelerin gözden geçirilmesi gerektiğine dikkat çekti., “Kanunda hapis cezasının öngörüldüğü maddelerde, ‘ekonomik suça ekonomik ceza’ ilkesini savunuyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi