Öncelik Harşit Vadisi'ne verilecek

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hilmi Erdoğan Yayla, Doğu Karadeniz’in Türkiye ortalamasının çok altında kalan ilçelerine gelişme planlarının yanında bir acil eylem planın hazırlanması gerektiği yönünde bir kanaate ula

Öncelik Harşit Vadisi'ne verilecek

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hilmi Erdoğan Yayla, Doğu Karadeniz’in Türkiye ortalamasının çok altında kalan ilçelerine gelişme planlarının yanında bir acil eylem planın hazırlanması gerektiği yönünde bir kanaate ulaştıklarını ve bu nedenle vizyon çalışmalarında bölgedeki gelişmişlik düzeyi düşük bölgelerden biri olan Harşit Vadisi’ne öncelik verdiklerini söyledi.
 

Giresun ve Gümüşhane illerinin komşuluk yaptığı Harşit Vadisi’nde sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması için sorunlara ve potansiyellere yerel değil, bölgesel yaklaşılması gerektiğine dikkat çeken Yayla “Harşit Vadisi’nde atılacak adımlar bölgesel kalkınmaya örnek oluşturacak, iki ilin uyumlu çalışma potansiyelini gösterecek bir projeye dönüşebilir. Bu nedenle Harşit Vadisi’nin paydaşları kendilerini Doğu Karadeniz’deki bölgesel gelişmelere konumlandırmak için Harşit Vadisi’ni bir bütün olarak kabul etmelidirler. Doğu Karadeniz Bölgesi’nin gündeminde bulunan Turizm Master Planı, Harşit Vadisi’nin kalkındırılması için bir fırsat olarak değerlendirilmeli, vadinin potansiyellerinin harekete geçirilmesi ve sorunların çözülebilmesi için vadideki yaylalar, madenler, orman ürünleri ve hatta hidro elektrik santralleri gibi varlıkların ve bölgedeki en büyük potansiyel olan beşeri sermayenin turizme kazandırılması için kalkınma ajansına yönelik projeler üretilmelidir” dedi.
Bunun yanında vadideki birçok sosyal ve ekonomik sorunun aşılması, yeni istihdam alanlarının oluşturulması, bölgenin barındırdığı doğal ve kültürel zenginlikleri korunması, çocukların, gençlerin, engellilerin, kadınların ihtiyaç duyduğu sosyal projelerin gerçekleştirilmesi içinde kalkınma ajansının büyük bir fırsat olarak görülebileceğini kaydeden Yayla “Ancak kalkınma ajansının teknik ve mali desteği ile bu tip yerel girişimler bölgeye daha fazla katma değer sağlayan projeler haline dönüşebilir. Bunun yanında bölgede acil olarak giderilmesi gereken eksikliklerde söz konusu. Harşit Vadisi’nin kalkınmasında lokomotif görev üstlenecek olan girişimcilerin ve sivil toplum kuruluşlarının proje ile yaşam mantığı çerçevesinde niteliklerinin ve niceliklerinin arttırılması gerekmektedir” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi