Okutan: Fındık önemlidir ama...

Trabzon Ticaret Borsası Heyeti, Trabzon Valisi Nuri Okutan, Belediye Başkanı M. Volkan Canalioğlu ve İl Jandarma Komutanı Jan. Kd. Albay Yüksel Sönmez'i makamlarında ziyaret ederek, görüş alış verişinde bulundular. Meclis Başkanı Mehmet Cirav ile Yönetim

Okutan: Fındık önemlidir ama...

Trabzon Ticaret Borsası Heyeti, Trabzon Valisi Nuri Okutan, Belediye Başkanı M. Volkan Canalioğlu ve İl Jandarma Komutanı Jan. Kd. Albay Yüksel Sönmez'i makamlarında ziyaret ederek, görüş alış verişinde bulundular.

Meclis Başkanı Mehmet Cirav ile Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu'nun başkanlığındaki TTB Meclis Üyeleri, Vali Okutan'ı ziyaretlerinde tarım ürünleri, özellikle de fındık hakkında fikir alışverişinde bulundular.

Vali Okutan, Doğu Karadeniz'de fındığa alternatif üründen söz etmenin mümkün olmadığını, ancak günümüzde ekonomik değeri bulunan başka tarım ürünleri ile yeni geçim kaynakları yaratılmasının da şart olduğunu belirterek, “Fındık önemlidir. Ve de onu bölgeden kimse alamaz. Ama başka ürünlere de yönelmemiz gerekir. Özellikle süs bitkileri konusunda çalışmalar yapıyoruz. Likarba, Trabzon hurması, ay yemiş gibi meyvelerin günümüzde ekonomik değeri çok fazla.. Bunların yetiştirilmesi ve yaygınlaştırılması için işbirliği yapacağız” dedi.

TTB Meclis Başkanı Mehmet Cirav'da, borsa olarak en önemli iştigal konularının fındık olmasına karşın, farklı ürünlerle ilgili projeleri de destekleyebileceklerini belirterek, Vali Okutan'a üzerlerine düşen ne varsa yerine getireceklerini söyledi.

Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'nu ziyarette ise özellikle kentin sosyo-ekonomik ve kültürel gelişimi üzerinde duruldu.

Canalioğlu, 5 yıldır bulunduğu görev sırasında şehrin geleceği için herkesle uyum içinde olmaya ve birlikte çalışmaya özen gösterdiklerini belirterek, 29 Mart'taki seçimlerde seçildiği takdirde aynı anlayışla yola devam edeceklerini söyledi.

Borsa heyeti daha sonra İl Jandarma Komutanı Jan. Kd. Albay Yüksel Sönmez'i de makamında ziyaret ettiler.

Albay Sönmez, Trabzon halkının ülkesi söz konusu olduğundaki hassasiyetinin takdire değer olduğunu bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi