Obama unutuldu, piyasa kötü

Dünkü limitli yükselilşin ardından yönünü aşağı çeviren borsalarda satışlar gece ve bugün daha da hızlandı. Önceki günü yüzde 3'lük yükselişle tamamlayan ABD borsaları, dün OBama etkisinden sıyrılarak yeniden ekonomiye odaklandı. Ekonomide yaşanan sıkıntı

Obama unutuldu, piyasa kötü
Dünkü limitli yükselilşin ardından yönünü aşağı çeviren borsalarda satışlar gece ve bugün daha da hızlandı.

Önceki günü yüzde 3'lük yükselişle tamamlayan ABD borsaları, dün OBama etkisinden sıyrılarak yeniden ekonomiye odaklandı. Ekonomide yaşanan sıkıntıların devam edeceğini düşüşnen yatırımcıların ssatışları ile borsalar yüzde 5'in üzerinde değer yitrdi.

Uzmanlar, ABD'de yaşanan hareketi klasik bir piyasa deyimi ile tanımlıyor: "Beklentiyi al, gerçeği sat..."

Dün hızlı bir yükseliş göstererek son 3 haftanın zirvesine çıkan Asya'da da yön ugün terse döndü. Ekonomik endişelerin özellikle ihracatçı şirketler üzerindeki olumsuz etkileri, Japonyadan Güney Kore'ye kadar tüm borsalarda satış rüzgarını artırıyor.

Asya borsalarında yüzde 7'ye varan düşüşler izleniyor.

TÜRKİYE'DE NE OLUYOR?

Dün sabah 1.48 sınırına kadar geriledikten sonra yönünü yukarı çeviren ve 1.50 seviyesinden günü tamamlayan dolar bugüne yükselişle başladı. Yurtdışındaki olumsuz havanın etkisiyle içeride dolar talebi artarken, bankalararası piyasada dolar 1.54 YTL'ye kadar yükseldi.

Öte yandan borsada dünkü yüzde 5'e yakın düşüşün ardından endekslerin bugüne de düşüşle başlaması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi