Obama başkan oldu dolar düştü

ABD vadeli işlemler piyasası yükselilşin ardından yönünü aşağı çevirirken, Asya borsalarında yüzde 4'ü aşan yükselişler izlendi. ABD borsalarında dünkü yüzde 3'lük yükselişin ardından görünüm bugün biraz karışık. Obama'nın seçilmesi ile vadeli piyasada ön

Obama başkan oldu dolar düştü
ABD vadeli işlemler piyasası yükselilşin ardından yönünü aşağı çevirirken, Asya borsalarında yüzde 4'ü aşan yükselişler izlendi.

ABD borsalarında dünkü yüzde 3'lük yükselişin ardından görünüm bugün biraz karışık. Obama'nın seçilmesi ile vadeli piyasada önce yükseliş izlenirken, saat 09.00'dan sonra endeksler yönünü aşağı çevirdi. Vadeli işlemler piyasasında düşüş yüzde 0.6'ya ulaştı.

Öte yanda euro/dolar paritesi de euro lehine bir hareketle 1.2850 seviyesine yükseldi.

Obama'nın seçilmesinin Asya'daki etkisi daha belirgin oldu. Asya borsaları yüzde 4'ü aşan yükselişlerle son 3 haftanın zirvesine tırmandı.

Analistler, Obama'nın ekonomik durgunluğa karşı yeni önlemler alabileceğine ilişkin beklentilerin özellikle Toyota gibi ihracatçı şirketlere yaradığını ve endekslerin yükseldiğini belirtiyor.

TÜRKİYE'DE NE OLUYOR?

Dün gün sonuna doğru sürpriz bir harekletle 1.50'nin altına sarkan dolar kuru bugün açılışta bankalararası piyasada 1.48 YTL sınırına kadar geriledi. Ancak IMF'nin Türkiye ile anlaşıldığı yönündeki haberleri yalanlaması ile birlikte kurlar yeniden 1.50 YTL'ye dayandı.

Dolar saat 09.25 itibariyle 1.4960 YTL'den el değiştirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi