Mustafa Cumur'a hiç yakışmadı

TRABZON Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Aslantürk AK Parti Milletvekili Mustafa Cumur'un 'Bazı ihracatçılar Gürcistan ve Azerbaycan'dan aldıkları fındığı Türkiye üzerinden dünyaya satıyorlar, satılmasına seyirci kalıyorlar. Sırf daha faz

Mustafa Cumur'a hiç yakışmadı

TRABZON Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Aslantürk AK Parti Milletvekili Mustafa Cumur'un 'Bazı ihracatçılar Gürcistan ve Azerbaycan'dan aldıkları fındığı Türkiye üzerinden dünyaya satıyorlar, satılmasına seyirci kalıyorlar. Sırf daha fazla kazanmak için bunu yapıyorlar. Böyle olunca da dünyaya satılması gereken bizim fındığımız elde kalıyor ve fiyatlar düşüyor" sözlerine tepki gösterdi.

Arslantürk: Bilene Danışsın
Aslantürk, "Bir milletvekili konuşurken doğruları konuşmalıdır. Böyle bir hata yapmaması gerekirdi. Türk ihracatçılarının Gürcistan ve Azerbaycan'dan fındık alıp bunu dünyaya satmaları mümkün değildir. Zaten Türkiye'nin fındık ithal ederken koymuş olduğu vergi miktarları çok yüksektir. Sayın vekilin bu konularda konuşma yapmadan önce bir bilene danışmasında fayda var" dedi.
Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Aslantürk AK Parti Milletvekili Mustafa Cumur'un ' Bazı ihracatçılar Gürcistan ve Azerbaycan'dan aldıkları fındığı Türkiye üzerinden dünyaya satıyorlar. satılmasına seyirci kalıyorlar. Sırf daha fazla kazanmak için bunu yapıyorlar. Böyle olunca da dünyaya satılması gereken bizim fındığımız elde kalıyor ve fiyatlar düşüyor" sözlerine tepki gösterdi.

Cumur'un bilmeden ve kulaktan dolma bilgilerle konuştuğunu ileri süren Aslantürk, "Bir milletvekili konuşurken doğruları konuşmalıdır. Sayın Cumur'un basında çıkan açıklamalarına çok üzüldüm. Böyle bir hata yapmaması gerekirdi. Türk ihracatçılarının Gürcistan ve Azerbaycan'dan fındık alıp bunu dünyaya satmaları mümkün değildir. Zaten Türkiye'nin fındık ithal ederken koymuş olduğu vergi miktarları çok yüksektir. Sayın vekilden bu konularda konuşma yapmadan önce bir bilene danışmasından fayda var" dedi.

Türkiye üzerinden transit taşımacılıkla fındık ihracatı yapıldığını ifade eden Aslantürk, "Bu iki durum birbirinden farklıdır. Gürcistan ve Azerbaycan fındığı transit taşımacılıkla Türkiye üzerinden dünyaya satılmaktadır. Bu yüzyıldır böyle devam ediyor. Azeri ve Gürcü ihracatçılar ürünlerini dünyaya ulaştırırken Türkiye'den de geçiyorlar. Gürcistan'ın fındığı Türkiye'den önce tüketiliyor. Biz fındığı ihraç etmeye başladığımızda Gürcistan fındığını bitirmiş oluyor. Çünkü iki ülke arasında fiyat konusunda ciddi farklar bulunuyor" ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi