Milyonlarca esnafı ilgilendiren haber

Faaliyetlerinde seyyar EFT-POS cihazı kullananlar ile yol kenarı otopark hizmeti veren mükelleflere, yeni nesil ödeme kaydedici cihazlara geçiş için tanınan süre 1 Ekim'e uzatıldı. Maliye Bakanlığının Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, Resmi Gazete'nin bugü

Milyonlarca esnafı ilgilendiren haber
Faaliyetlerinde seyyar EFT-POS cihazı kullananlar ile yol kenarı otopark hizmeti veren mükelleflere, yeni nesil ödeme kaydedici cihazlara geçiş için tanınan süre 1 Ekim'e uzatıldı. Maliye Bakanlığının Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
 
GEÇİŞ SÜRECİ UZATILDI
 
Buna göre, yeni nesil ödeme kaydedici cihazlara geçiş süresi uzatıldı. Ödeme kaydedici cihaz kullanmak zorunda olan KDV mükelleflerinden, faaliyetlerinde seyyar EFT-POS cihazı kullananlar ile yol kenarı otopark hizmeti veren mükelleflerin, 1 Temmuz'dan itibaren yeni nesil ödeme kaydedici cihazları kullanma zorunluluğu 1 Ekim 2013'e uzatıldı. 
 
DEVLETİN KASASINA 10 MİLYON TL
 
Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Stratejisi Eylem planı kapsamında POS (Point Of Sale) cihazı ile yazar kasalar birleşecek. 1 Temmuz 2013'ten itibaren kullanılmaya başlanılacak olan cihazın lisanslı üreticisi MT Grup'un Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak, yeni cihazın ekonomiye büyük katkı sağlayacağını belirterek, "Her alışverişin fişi istisnasız olarak kesileceğinden devlete 5 ila 10 milyar lira arası vergi geliri sağlanacak" demişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler