Milyonlarca emekliye intibak zammı kapısı açılacak

2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak yolunu açacak davada, bilirkişi raporu yarın belli olacak. Milyonlar davada kilit rol oynayacak raporu bekliyor. İntibak bekleyen emekliler için yarın büyük gün... 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara int

Milyonlarca emekliye intibak zammı kapısı açılacak
2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak yolunu açacak davada, bilirkişi raporu yarın belli olacak. Milyonlar davada kilit rol oynayacak raporu bekliyor.
 
İntibak bekleyen emekliler için yarın büyük gün... 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak kapısını açacak davada bilirkişi raporu belli olacak. Rapor, yarın, davayı açan İşçi, Memur, Bağ-Kur Emeklileri Derneği'ne (İMBED) ulaşacak.
 
KARAR 30 HAZİRAN'DA
Ankara 8'inci İş Mahkemesi'nde görülen davada kilit rol oynayacak rapor merakla bekleniyor. Karar ise 30 Haziran'da açıklanacak. İMBED Başkanı Hamdi Öz, davada çıkacak sonuçtan umutlu. Öz, "Bugüne kadar 3 duruşma yapıldı. Bilirkişi raporunun ardından karar verilecek. Mahkemeden olumlu karar çıkması konusunda umutluyuz. Emekliler Günü'nde hem mahkeme kararını hem de Emekliler Günü'nü kutlayacağız. Karar emsal teşkil edecek ve 7.5 milyon emeklinin maaşını etkileyecek. Bundan sonra emekli olanlara da olumlu yansıyacak" dedi. Davada bekledikleri sonuç çıkmazsa pes etmeyeceklerini anlatan Öz, "Mahkemeden olumsuz karar çıkması halinde bunu Yargıtay'a, hatta Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacağız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi