Milli Piyango bu yıl arttırılıyor

Milyonlarca insanın hayalini süsleyen yılbaşı büyük ikramiyesi belirlendi. Milli Piyango Genel Müdürlüğü, bayilerden ve vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine geçtiğimiz yıl 35 milyon lira olan büyük ikramiye tutarına bu yıl 5 milyon lira zam yapma kara

Milli Piyango bu yıl arttırılıyor

Milyonlarca insanın hayalini süsleyen yılbaşı büyük ikramiyesi belirlendi. Milli Piyango Genel Müdürlüğü, bayilerden ve vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine geçtiğimiz yıl 35 milyon lira olan büyük ikramiye tutarına bu yıl 5 milyon lira zam yapma kararı aldı. Alınan karara göre 2011 yılbaşı büyük ikramiyesi 40 milyon liraya yükseldi.

GÜNLÜK FAİZİ BİLE  6 BİN 256 LİRA
İddiaya göre yılbaşında verilecek olan 40 milyon liralık  ikramiye, idarenin bugüne kadar verdiği en büyük ikramiye olma özelliğini taşıyor. Milli Piyango İdaresi, yılbaşı biletlerini Kasım ayından itibaren satışa sunacak. Biletlerin basım işlemleri başladı. Büyük ikramiye ile birlikte yılbaşı biletlerine de zam yapılacak. Zam oranının henüz belli olmadığını belirten uzmanlar, 40 milyon liralık ikramiyenin getirisinin de, büyük olacağını vurguladı. Buna göre ikramiyenin tek kişiye çıkması halinde, talihli günlük 6 bin 256 lira, aylık 187 bin 698, yıllık 2.3 milyon liralık faiz getirisine sahip olacak. Yılbaşı büyük ikramiyesi için belirlenen 40 milyon liranın, birçok kamu kurumunun 2012 yılı bütçesinden daha fazla olması da dikkat çekti. Örneğin, Anayasa Mahkemesi’nin 24.7 milyon liralık, Milli Güvenlik Kurumu Genel Sekreterliği’nin 14.3 milyon liralık, Kamu Düzeni Güvenliği Müsteşarlığı’nın 19.1 milyon liralık ödeneği, büyük ikramiye tutarının altında kaldı.

MEMUR OLMAK ARTIK KOLAY DEĞİL
MEMUR olmak zorlaşıyor. Başbakanlık, Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı temsilcilerinden oluşan dar bir kadro, 657 Sayılı Devlet Memurları Yasası’nda bir dizi değişiklik öngören yeni düzenleme üzerinde harıl harıl çalışmaya başladı. Yapılan düzenlemelerden elde ettiğimiz detay bilgilere göre, halen 2 yıl olarak uygulanan aday memurluk süresinin, yaklaşık 4 yıla çıkarılması planlanıyor. Dört yıllık dönem içinde adaylara, özellikle mesleki eğitim verilmesi hedefleniyor. Adaylar her yıl da sınava tabi tutulacak. Dört yılın sonunda başarılı olan adaylar asaleten atanacak. Yapılan sınavların sonucunda başarılı olamayanlar ise memur olma hakkını kaybedecekler. Yeni düzenleme ile memur kadrolarının kalitesinin arttırılması ve bürokrasinin azaltılması amaçlanıyor.

MALİYE'DE TENZİL-İ RÜTBE SIKINITISI
MALİYE Bakanlığı’nda sular durulmuyor. Dört denetim biriminin tek çatı altında toplanmasına ilişkin düzenlemenin tartışmaları sürerken şimdi de bakanlıkta ‘Maliye uzmanı’ sıkıntısı çıktı. Bakanlığın hazırladığı halen taslak aşamasında olan düzenleme ile Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve Muhasebat Genel Müdürlüğü’ndeki yaklaşık 800 kontrolörün ‘Maliye uzmanı’ yapılması öngörülüyor. Düzenlemeye göre, halen genel müdüre bağlı olarak çalışan kontrolörler, daire başkanına bağlanacak. Kontrolörler bu durumu, tenzil-i rütbe olarak kabul ediyor. Bu nedenle düzenlemeye karşı çıkıyorlar. Devlet harcamaları ile arazilerini denetleyen kontrolörler, Sayıştay’a geçmek istiyor. Konuyla ilgili görüşmeler ise halen devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler