Mili piyangodan devlete kazık

Devletin, MPİ yöneticileri tarafından 15 milyon YTL zarara uğratıldığı ortaya çıktı. Milli Piyango İdaresi'ndeki yolsuzluklar, geçen yıl MPİ Genel Müdürü İhya Balak'ın öldürülmesinin ardından Meclis Araştırma Komisyonu'nun talebi doğrultusunda harekete ge

Mili piyangodan devlete kazık

Devletin, MPİ yöneticileri tarafından 15 milyon YTL zarara uğratıldığı ortaya çıktı. Milli Piyango İdaresi'ndeki yolsuzluklar, geçen yıl MPİ Genel Müdürü İhya Balak'ın öldürülmesinin ardından Meclis Araştırma Komisyonu'nun talebi doğrultusunda harekete geçen Sayıştay müfettişleri tarafından ortaya çıkarıldı.

MPİ'ye bağlı Talih Sosyal Dayanışma ve Yardım Vakfı (TAVAK)' nın 1997-2006 dönemlerini kapsayan muhasebe kayıtlarını inceleyen müfettişler, kuruma ait hizmet binalarının bedelsiz olarak bünyesindeki vakıflara peşkeş çekildiğini gözler önüne serdi.

Bu yolla 500 bin YTL'ye yakın zarar meydana geldi. Piyango biletleri ve şans oyunlarından elde dilen paraların Hazine'ye ödenmek yerine repo ve faize yatırıldığı da saptandı. Böylece 1997 yılından 2004'e kadar idareye olan borçların zamanında ödenmemesi nedeniyle toplam 9 milyon 500 bin YTL kamu zararı oluştu.

BEDAVA BiLET

MPİ yöneticilerinin, yönetim kurulu üyeleri ve kuruculara da yılbaşı özel çekilişi için piyango bileti hediye ettiği tespit edildi. 2005 yılına kadar her yıl Milli Piyango yılbaşında TAVAK Yönetim Kurulu Üyeleri'ne 80'er, kurucu üyelerden Mehmet Yöney, Sultan Konay, Celal Esin'e birer tam, birer adet yarım, birer adet de çeyrek bilet verilmesine karar verilmiş.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler