Merkezden "ikinci" müdahale!

Merkez Bankası'ndan dolara ikinci bir müdahale geldi. Merkez Bankası'nın müdahalesiyle dolar / TL kotasyonları 1.8870'ten 1.8820'ye geriledi.

Merkezden "ikinci" müdahale!

Merkez Bankası, bugün istisnai dönemlerde uygulanacak para politikasına ilişkin yaptığı basın duyurusunda belirtilen nedenlerle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edildiğini bildirdi.

TCMB'nin söz konusu duyurusunda, yarın açıklanacak 2011 yıl sonu enflasyonunun yüzde 10'un biraz üzerinde gerçekleşmesinin beklendiği bildirilmiş, mevcut konjonktürde ikincil etkileri sınırlamak açısından enflasyondaki düşüşün beklentilerden daha önce başlamasının önem taşıdığına işaret edilmişti.

Bu kapsamda Merkez Bankasının 29 Aralık 2011 gününden itibaren ek parasal sıkılaştırmaya gittiği hatırlatılarak, ek parasal sıkılaştırmanın asıl olarak açık piyasa işlemleri yoluyla sağlandığı, politika faizinden yapılan fonlama miktarının geçici bir süre için azaltılarak normal günler için ilan edilen alt sınırın altına düşürülebildiğine vurgu yapılmıştı.

Duyuruda, gerekmesi halinde bu işlemleri destekleyici yönde, sterilize edilmemiş (etkili) döviz satışlarının ve doğrudan müdahalelerin kullanılmasının da söz konusu olabildiği ifade edilerek, ''Burada amaçlanan, döviz kurundaki iktisadi temellerden kopuk hareketlerin enflasyon beklentilerini bozmasına izin vermemektir'' denilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler