Memurun büyük kaybı!

İlk 4 ayda enflasyon yüzde 4.96 olurken, memura ilk kez bu yıl enflasyon farkı yansıtılmayacak. Bu nedenle memur maaşlarında aylık net 60 lira civarında bir kayıp oluştu.KAYIPLAR TARTIŞMALARI HAKLI ÇIKARDIGeçen yıl Memur-Sen’le hükümet arasında imzalanan

Memurun büyük kaybı!

İlk 4 ayda enflasyon yüzde 4.96 olurken, memura ilk kez bu yıl enflasyon farkı yansıtılmayacak. Bu nedenle memur maaşlarında aylık net 60 lira civarında bir kayıp oluştu.

KAYIPLAR TARTIŞMALARI HAKLI ÇIKARDI

Geçen yıl Memur-Sen’le hükümet arasında imzalanan toplu-sözleşmede, enflasyon farkı verilmesine yönelik bir düzenleme uzun yıllardan sonra ilk kez yer almadı. Yapılan anlaşmayla seyyanen zam benimsenirken bu zam düşük dereceli memurlara yüzde 7.4, yüksek dereceli memurlara ise yüzde 2 civarında bir artış olarak yansıdı. Ancak seyyanen zammın kabul edilmesi ve enflasyon farkından vazgeçilmesi üzerine, "Memur maaşlarında kayıplara yol açacak" tartışması yapıldı. Enflasyon farkı olmadan geçen ilk 4 ayın bilançosu da tartışmaları doğrular nitelikte oldu.

KİM NE KADAR KAYBETTİ?

Başbakanlık Müsteşarı'nın aylık kaybı ise 150 liraya kadar çıkıyor. Memurun aylık "enflasyon kaybı" pratisyen doktorda 74 lira, avukatta 67 lira, şoförde 40 lira olarak hesaplanıyor.

KAYIP ARTABİLİR

Mayıs ve haziran aylarıyla birlikte enflasyon nedeniyle oluşan kaybın daha da artması bekleniyor.

İşte grafikle memurun enflasyon kaybı;

memurun-enflasyon-farki-kaybi-buyuk-6008700_8858_m.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler