Memur erken bayram yaşayacak

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan imzasıyla yayımlanan genelgeye göre personel kanunlarına göre maaş alan memur, akademik personel, hakim savcı ve askeri personelin 15 Aralıkta ödenecek maaşları kurban bayramı dolaysıyla 2 Aralık 2008 tarihinde ödenecek. Bu uygulama sözleşmeli personel, işçi ve diğer personel hakkında da uygulanacak.

Memur erken bayram yaşayacak


İşte Maliye Bakanlığı'nın genelgesi; 

1- Aylıklarını personel kanunlarına göre almakta olanlara, 15/12/2008 tarihinde ödenmesi gereken tüm maaş ve ücretleri, 657 sayılı Kanunun ek 24 üncü maddesine göre, 2/12/2008 tarihinde avans olarak ödenecektir. Kamu kuruluşlarında çalışan sözleşmeli personel, işçi ve diğer personel hakkında da aynı şekilde işlem yapılacaktır.


2- Avansın hesabında ele geçen net tutarlar esas alınacaktır. 

3- Aylıkları banka hesaplarına aktarılan personelin avans tutarlarının ilgili bankalarca zamanında ödenmesi sağlanacaktır.


4- Verilen avanslar Personel Avansları Hesabına borç kaydedilerek muhasebeleştirilecektir. Ödenen avans tutarları ilgililerin ait olduğu aylık veya ücretlerine mahsup edilecek ve gerekli kanuni kesintiler bu aylık veya ücretlerinden yapılacaktır. 

5- İl dahilindeki mahalli idare birimleri dahil tüm ilgili birimlere gerekli duyurunun yapılması ve herhangi bir aksamaya meydan verilmemesi hususunda ilgili birimlerce bütün tedbirlerin alınması gerekmektedir.


Gereğini arz / rica ederim. 

Kemal UNAKITAN


Maliye Bakanı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler