Mehmet Cirav istifa etti

Haziran 2008'de yapılan olağan genel toplantısında Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen Mehmet Cirav, görevinden istifa etti. Cirav Gıda Sanayi Dış Ticaret Ltd. Şti. sahibi olarak KFMİB Yönetim Kurul

Mehmet Cirav istifa etti

Haziran 2008'de yapılan olağan genel toplantısında Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen Mehmet Cirav, görevinden istifa etti.

Cirav Gıda Sanayi Dış Ticaret Ltd. Şti. sahibi olarak KFMİB Yönetim Kuruluna seçilen Mehmet Cirav'ın, aynı zamanda Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanlığı ile Trabzon Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevleri de bulunuyor.

Hafta başında KFMİB'nin Giresun'da bulunan genel merkezinde yapılan yönetim kurulu toplantısına katılarak, üyelere açıklamalarda bulunan Mehmet Cirav, daha sonra istifa dilekçesini birliğe gönderdi.

İstifa dilekçesinde, “Gerek izlenecek fındık politikası, gerekse bazı yönetim kurulu üyelerinin davranışları nedeniyle Yönetim Kurulu üyeliği görevimden istifa ediyorum” diyen Mehmet Cirav'ın, özellikle 2008 ürünü fındık alım politikası konusunda bazı yönetim kurulu üyeleri ile büyük fikir ayrılığına düştüğü ve bunları da kamuoyu ile paylaştığı biliniyor.

Fındıkta temel olarak piyasa ekonomisinin uygulanması ve devlet müdahalesinin olmaması gerektiğini savunan Mehmet Cirav, “Ancak, devlet bu işe müdahale edip, içine girecekse fındığa vereceği fiyat geçen yıldan fazla olmalı. Bunun da asgari sınırı 5.75 YTL'dir” fikrini savunmuştu.
Mehmet Cirav, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
“2008 ürünü fındıkta izlenecek politikalar ve TMO'nun geçmişte aldığı fındıkları daha düşük fiyatlarla piyasaya ve Fiskobirlik'e satması ve sonrasında fındık fiyatının sürekli düşmesi ile ilgili olarak KFMİB Yönetim Kurulunun bir kısım üyeleri ile hemfikir olmadığımdan dolayı, yönetim kurulu üyeliğinden istifa etmiş bulunuyorum.

Bu konulardaki düşüncelerimi uzun bir süredir kamuoyu ile de paylaştığım da ortadır.

Bu konudaki değerlendirmeyi KFMİB üyeleri ile tüm fındık sektörüne bırakıyorum.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi